Uşak TV

Döşemealtı’nda Nar’ın Oscarları İçin Geri Sayım Başladı

Güncel

Döşemealtı’nda Nar’ın Oscarları İçin Geri Sayım Başladı

Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenecek Geleneksel Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında ’En İyi Nar Üreticisi’ seçilecek.
Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl 27 Eylül 2015 tarihinde 10’uncusu düzenlenecek Geleneksel Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri gerçekleştirilecek. 19 Üreticinin başvurduğu yarışma için, Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü mühendislerinden oluşan ekip bahçeleri inceleyip puanlama yapıyor.
AMAÇ EN İYİSİNİ BELİRLEMEK
1 hafta sürmesi planlanan çalışmada bahçelerin genel bakımı, zararlılarla mücadele, yabancı ot temizliği, meyve kalitesi ve verimlilik gibi onlarca kriter göz önünde bulunduruluyor.
Yürütülen çalışmaların sonucunda ’En İyi Nar Üreticisi’ belirlenecek. İlk üçe giren üreticiler Geleneksel Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde açıklanıp, ödüllendirilecek.
Ülkemiz de meydana gelen terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan güreşleri kapsamında organize edilen konser ve eğlence bölümleri, bölge halkı ve Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in isteğiyle iptal edilmiş yalnızca güreş ve en iyi nar üreticisi bölümlerinin düzenlenmesine karar verilmişti.
NAR ÜRETİCİSİNİ TEŞVİK ETMEK
Nar üretiminin Döşemealtı ekonomisi için çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, nar festivalinin ilçe tanıtımına da katkı sağladığını söyledi. Genç, ’’Bu yıl 10’ncusunu yapacağımız Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında üreticimizi desteklemek amacıyla geleneksel olarak yapılan “En İyi Nar Üreticisi” yarışması düzenleyeceğiz” dedi.
413 BİN 376 NAR AĞACI VAR
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2014 yılı verilerine göre Çığlık Mahallesi ağırlıkta olmak üzere İlçe genelinde 7 bin 608 dekar da 413.376 nar ağacı bulunuyor. Elde edilen rekolte ise 9 bin 387 ton.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.