Uşak TV

Dolandırıcılar Tutuklandı

Güncel

Dolandırıcılar Tutuklandı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde vatandaşlara kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan, daha sonra terör örgütüne yönelik operasyon yaptıklarını söyleyerek 2 kişiyi dolandıran biri kadın 6 kişi polisten kaçamadı.
İddialara göre, M.K. R.K. Y.Ö., Ş.B., H.L. ve Y.D. isimli zanlılar ilk olarak Ula İlçesi’nde yaşayan C.K. isimli bir vatandaşı telefonla aradılar. Telefonda kendisini savcı olarak tanıtan kişi C.K.’nın banka hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını, bu nedenle yanına gelecek polislere operasyon kapsamında yardımcı olmasını istedi. Bu esnada zanlılardan iki kişi C.K.’nın evine gelerek kendilerini polis olarak tanıttılar. Her şeyden habersiz olan C.K.’ya operasyonun çok gizli yürütüldüğünü bu nedenle hızlı bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini, gerçek suçluların bulunması için söylenen her şeyin harfiyen yapmasını istediler. Kısa sürede C.K.’yı ikna eden zanlılar terör örgütüne yönelik yapılacak operasyonda kullanılmak üzere 30 bin 400 lira para alarak evden ayrıldılar.
C.K.’yı 30 bin 400 lira dolandırdıktan sonra bu kez il merkezi olan Menteşe ilçesine yöneldiler. Menteşe İlçesi’nde Camikebir Mahallesi’nde B.K. isimli bir vatandaşı aynı yöntemle kandıran zanlılar 8 bin lira ve 10 bin 750 lira değerinde 19 parça altını alarak ortadan kayboldular. Yaşanılanların ardından dolandırıldıklarını anlayan iki kişi polise giderek şikayetçi oldular.
İhbar üzerine olayla ilgili olarak soruşturma başlatan Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürlüğü ekipleri vatandaşlar ile görüşen zanlıların eşkallerini alarak çalışmalara başladılar. Bir yandan telsiz aracılığı ile zanlıların eşkalleri görevli memurlara iletilerek konuda duyarlı olmaları istenilirken diğer yandan Asayiş Şubesi ekipleri Camikebir Mahallesi’nde bulunan ev ve işyerlerine ait kameraları inceleme altına aldılar. 30 güvenlik kamerasından yaklaşık 40 saatlik görüntüleri inceleyen ekipler iki kişiyi dolandıran zanlıların 34 DC 5667 plakalı bir aracı kullandıklarını tespit ettiler. MOBESE sisteminden zanlıların kullandıkları aracın bulunduğu bölge kısa sürede tespit edildi ve zanlılardan M.K. R.K. Y.Ö ve Ş.B. yakalanarak gözaltına alındı.
Olayla ilgili olarak iki şahsın yakalanması için çalışmalarını hızlandıran ekipler zanlılardan H.L. ve Y.D.’nin Menteşe İlçesi’nde E.T. isimli bir vatandaşı dolandırmak üzere olduğu bilgisine ulaştı. Bu bilgi üzerine harekete geçen ekipler E.T.’nin evinin bulunduğu bölgede güvenlik tertibatı alarak zanlıların gelmesini beklediler. Bir süre sonra E.T. isimli vatandaşın evine gelen zanlılar, olay yerinde bulunan polisler tarafından suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
Polisin başarılı çalışması sonucu 6 zanlı ile birlikte dolandırdıkları 2 kişiye ait 49 bin 150 lira ve 19 parça altın ele geçirildi. Paralar ve altınlar polis tarafından daha sonra B.K. ve C.K.’ye teslim edildi. Polis tarafından yakalanan 6 zanlı ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildiler. Hakim karşısına çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.