Uşak TV

DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ UŞAK ZİYARETİ

Güncel

DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ UŞAK ZİYARETİ

İki Günlük ziyaret için Uşak’ta bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU temel atma ve açılışlarını tamamladı. Uşak Ziyaretlerini tamalayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A dnan Şişman’ı Makamında Ziyaret Etti. Öğle Yemeğini Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde Yiyen Bardakoğlu Daha Sonra Uşak Üniversitesi Cami Temel Atma Törenine Geçti. Uşak Üniversitesi Girişinde Yer Alan 9 Bin 400 Metrekare Arsa Üzerine 6 Milyon TL Harcanarak İnşa Edilecek, Bin 500 Kişi Kapasiteli Caminin Açılışına Bardakoğlu’nun Yanı Sıra, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İSEN, Vali Özdemir ÇAKACAK, Belediye Başkanı Ali ERDOĞAN, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman, Daire Müdürleri ve Çok Sayıda Vatandaş da Katıldı.

Osmanlı ve Selçuklu mimari tarzında yapılacak ev içinde çok amaçlı bir toplantı salonu ve kafeteryanın da bulunacağı caminin temel atma töreni öncesinde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, İslamın bilgiyi önemseyen bir din olduğunu söyledi. İslam dininin bilerek inanmayı, ibadet etmeyi, yaşanan her anın bilgi temeli olmasını tavsiye ettiğine dikkat çeken Bardakoğlu, ’’İslam dini ile ilk günden itibaren ilim halkaları oluşmuş ve ilimle medeniyet ve ilimle dindarlığımız arasında kopmaz bağlar kurulmuştur. Bir üniversiteye böyle bir cami fevkalade güzel yakışıyor. Bu cami üniversitedeki ilim hürriyetini besleyecek ve ilim muhitinden istifade edecektir. Camimiz iki taraflı iletişim ve faydalanmalara yarayacaktır. Burada islamın aydınlık mesajı, islamın hoşgörüsü ve islamın kültüre ve sanata ne kadar önem verdiği de anlatılacak’ dedi.

Temel atma töreninden sonra Belediye Başkanı Ali ERDOĞAN’ı makamında ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu sohbet sırasında Türkiye’de cami yaptıranların projeye uymadığını kendi kafasına göre cami yaptırdığını söyledi. Mi Bardakoğlu “Ne yazık ki cami yapımında mimari uyuma önem verilmiyor. Cami yaptıracaklara diyoruz projelerimizden faydalanın diyoruz ama maalesef uyulmuyor” dedi.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan’da aynı konulara değinerek maalesef vatandaşlar adeta minare yarışına giriyor. Minareler göğe doğru uzayıp gidiyor. Mimari estetiğe özen gösterilmiyor. Biz belediye olarak mümkün olduğu kadar camilerimizle ilgilenmeye çalışıyoruz” dedi.

Cumartesi günü ise Fatih erkek Kuran Kursunun açılışı yapıldı.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.