Uşak TV

Din Görevlilerinin Sıkıntıları

Güncel

Din Görevlilerinin Sıkıntıları

Diyanet-Sen Edirne Şubesi Başkanı Mahmut Eroğlu, “Din görevlilerinin sıkıntıları, çileleri yaşadığı sorunları sıralarsak üzülmemiz, hatta kahrolmamız gerekiyor” dedi.
Diyanet-Sen Edirne Şubesi Başkanı Mahmut Eroğlu ve beraberindeki üyeler, Edirne Ulu Cami önündeki yaptıkları basın açıklamasında, “Din görevlileri olarak, Türkiye’nin en ücra köşesinde devletin birer elçileri olarak görev yapmaktayız. Öyle yerler var ki öğretmenleri yok, hatta ve hatta muhtarları yok ama din görevlileri her daim orada hazır ve nazır. Din görevlilerinin sıkıntıları, çileleri yaşadığı sorunları sıralarsak üzülmemiz, hatta kahrolmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Eroğlu, ülkede yaşanan terör olaylarını şiddetle kınadıklarını belirterek, “Ülke karışmış, doğu bölgelerinde ezanın susmaması için imamlarımız, bayrağın inmemesi için de güvelik birimlerimiz çalışmakta. Doğu bölgelerinde bütün zorluklara rağmen, bütün baskılara rağmen çalışan din görevlilerimiz var. Son kale olarak adlandırdığım bu mücadelelerde benim her bir din görevlisi, bulunduğu yerin Ulubatlı Hasanı, bulunduğu bölgenin sütçü imamı” diye konuştu.
Başından beri camiler ve din görevlileri haftasının ayrı ayrı kutlanması gerektiğini dile getirdiklerine değinen Eroğlu, “Fakat bazı kesimler bu talebimizi sanırım anlayamadılar. Bizler camiler haftasında özellikle camilerin eksik, sıkıntıları gibi kalemlerin göz önüne alınmasını, cami davetleri, programları yaparak camilere has bir haftanın yapılmasını, camiler adına programlar tertiplenmesini, gençlerle birlikte özel etkinlikler yapılmasını istiyoruz” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.