Uşak TV

DİKİLİTAŞ YAPILMAYAN YOLLAR VE DOĞALGAZ İÇİN İSYAN ETTİ

Güncel

Aylardır sokaklarının kazık halde beklediğini iddia ederek bugün eylem yapan Taşlık sakinlerini Facebook sayfamızdan aynı anda canlı olarak yüzlerce kişi izledi Belediye ve Udaş yetkilileri çözüm için söz verdi.

 Aylardır sokaklarının kazık halde beklediğini iddia ederek bugün eylem yapan Taşlık sakinlerini Facebook sayfamızdan aynı anda canlı olarak yüzlerce kişi izledi aynı videoyu Facebook sayfamızda 13 binden fazla tıklanma aldı. Mahalle halkı 9. Aydan beri sokaklarını9n kazık halde olduğunu defalarca belediyeye gittikleri halde sonuç alamadıklarını iddia ettiler. UDAŞ’ın da belirli bir yerde hat döşemeyi kestiğini iddia eden mahalle sakinleri yolu trafiğe kaparak tepkilerini dile getirdiler.
Mahalle sakinleri Gördüğünüz bu yolu 9. Ayda kazdılar. Sözde bize hizmet getirecekler ama yolumuz bir türlü yapmadılar. UDAŞ’ta alt kısımlarda hat döşemesini durdurdu. Bizde defalarca UDAŞ’a giderek doğalgaz talebimizi ilettik ancak sonuç alamadık. Bizde bu ilin vatandaşı değil miyiz? Her gün yolumuz tozdan geçilmiyor. Yağmur yağdığında ise her yer çamur oluyor. Hizmet almak bizim hakkımız değil mi? Seçimden seçime hatırlanmaktan bıktık. Belediye Başkanı gelmeden yolu açmayacağız şeklinde tepkilerini dile getirdiler. 
Mahalle sakinlerinin haklı tepkilerini Canlı yayında Facebook sayfamızda ilettikten hemen sonra Uşak belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Dayıoğlu mahalleye giderek incelmelerde bulundu. 
Dikilitaş mahallesinin üst kısımlarında sokakların hemen hepsi kazık ve yollar kötü durumda. Bazı sokaklarda çalışmalar yapılırken bazı sokaklar kazılmış ve günlerdir ne gelen var ne de giden. 
DAYIOĞLU: BU ÇALIŞMAYI YAPMAZSAK, 2 YIL SONRA MAHALLE SUSUZ KALACAKTI
Dikilitaş Mahallesi’nin altyapısının ekonomik ömrünü tamamladığını ve belirten Mustafa Dayıoğlu, “Ekiplerimiz, mahallemizde detaylı bir inceleme yaptı ve şu anda su hattının çok ince bir boru hattıyla sağlandığını gördük. Bu çalışmayı bugün yapmazsak, 2 yıl içinde musluklardan su akmayacak hale gelecek. Aynı şekilde kanalizasyon ve yağmur suyu tahliye borularının da yenilenmesi gerekiyor. Halkımız, yollarımız ve sokaklarımız kazıldı diye bize sitemde bulunabilir. Fakat şunu unutmamak lazım, hiçbir doktor isteyerek hastasına iğne, ilaç vermez veya ameliyat yapmaz. Belki belli bir süre içinde çeşitli eziyetler olabilir, fakat uzun vadede rahatlık için bugün fedakarlık yapılmasında yarar var. Bu sokaklarda çocukların mutlu ve huzurlu bir şekilde oyunlar oynaması ve gündelik yaşamın aksamaması için söz konusu çalışmalar yapılıyor” dedi. 


















Yorumlar (1)

MEHMET 8 Yıl Önce

helal olsun mahalleli̇ye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.