Uşak TV

DENİZ FENERİ GEDİZ BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

Güncel

DENİZ FENERİ GEDİZ BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz ve beraberindeki heyet Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu’nu ziyaret etti. Deniz Feneri Derneği çalışmaları hakkında bilgi veren Mehmet Cengiz, birçok aile ve köye geçim kaynağı olan sosyal dönüşüm projelerini anlattı.

İlçemizi ziyaret eden Deniz Feneri Derneği Başkanı Av. Mehmet Cengiz, sosyal dönüşüm projeleri kapsamında ülke genelinde yaygınlaştırılan projelerin ege bölgesinde de uygulanabilmesi için inceleme içerisinde olduklarını belirtti. Mehmet Cengiz “TC. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile ortak hayata geçirilmiş projelerimizle yoksul aileler için arıcılık, saanen keçi yetiştiriciliği, etlik koyun yetiştiriciliği, seracılık, üzüm bağı ve meyvecilik gibi meslek edindirme çalışmalarıyla derneğimiz, yoksul ailelerin geçimlerine katkıda bulunuyor.

Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (TÜGEM) ile yaptığımız çerçeve protokol ile bakanlığa bağlı Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinin teknik personeli ile bu proje destekleniyor.

Projelerin yöneticisi olan Deniz Feneri Derneği ise projeye finansman, malzeme, eğitim, denetleme ve teknik alt yapı konularında destek sağlıyoruz. Kamusal ve sivil gücün birlikteliğinin güzel bir yansıması olan sosyal dönüşüm projeleri, hayatta kalma mücadelesi veren köylerin yeniden eski verimli ve mutlu günlerine dönmelerine bir imkân sağlamaktadır. Ege Bölgesinde de bu sosyal dönüşüm projelerini uygulamak üzere araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca derneğimize yapılan müracaatları da değerlendiriyoruz” dedi.

Deniz Feneri Derneği Başkanı Av. Mehmet Cengiz ve beraberindeki heyeti kabul eden Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu “Deniz Feneri Derneği tarafından destek verilen sosyal dönüşüm projeleri ile birçok köy halkı ve vatandaşlarımız geçimlerini sağlayıp ekonomik olarak gelişmiştir, gelişmektedir. Ege Bölgesinde sosyal dönüşüm projeleri için arayış içerisinde olan derneğe müracaat ederek, bu projeler çerçevesinde yararlanmak isteyen vatandaşlarımız mutlaka olacaktır. Gerek Meslek edindirme çalışmaları, gerekse doğrudan gerçekleştirilen desteklerle birçok köyün yeniden yapılandırıldığını ve burada yaşayan halkın geçim sıkıntısından kurtularak ekonomiye katılmaları sağlanmıştır” dedi.

Başkan Saraoğlu ziyaret sonunda günün anısına Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz’e plaket takdim etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.