Uşak TV

Darıus Vassell Dosyası Kapandı

Güncel

Darıus Vassell Dosyası Kapandı

Spor Toto 2. Lig takımlarından MKE Ankaragücü, eski futbolcusu Darius Vassell’in alacaklarını ödeyerek Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki (TFF) dosyasını kapattı.
Yabancı futbolcuların alacaklarını ödeyemediği için transfer yasağı başta olmak üzere birçok sıkıntı yaşayan MKE Ankaragücü’nün yönetimi, Vassell’in alacaklarının ödendiğini açıkladı. 2009-2010 sezonu başında Manchester City’den transfer edilen İngiliz golcü, Ankaragücü’nde bir sezonda 22 maçta 4 gol atmış ve sezon sonu takımdan ayrılmıştı.
MKE Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, açıklamasında, "Eski futbolcumuz Darisus Vassell’in ödemesini yaparak oyuncunun, FIFA’da ve Federasyon’da bekleyen dosyasını komple ortadan kaldırdık. Biz sorumluluğumuzun bilinci ile karşımıza çıkan ne kadar problemli dosya varsa titiz bir çalışma yürüterek çözüyoruz. Bundan sonra da sürpriz dosyalar çıkabilir ama biz aynı azim ve kararlılıkla her sorunu çözerek, kulübümüzü daha güzel yarınlara hazırlamaya devam edeceğiz" dedi.
TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafından puan silme cezası verileceğinin açıklanmasının ardından, konunun düzeltilmesi için girişimlere başladığını belirten Yiğiner, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştüğünü açıkladı.
YİĞİNER, TFF BAŞKANI DEMİRÖREN’LE GÖRÜŞTÜ
Ceza alan 7 kulüp başkanıyla beraber TFF Başkanı Demirören ile görüştüklerini bildiren Yiğiner, şunları kaydetti:
"Federasyon Başkanımızla yaptığımız toplantı olumlu geçti. Mali sorumluluklarını yerine getiren ve her geçen gün geçmişin kamburlarını ortadan kaldırarak örnek bir kulüp olma yolunda hızla ilerleyen Ankaragücü’müze puan silme cezasının verilmeyeceğini umut ediyoruz.
Mali sorumluluklarını yerine getirdiği için FIFA tarafından defalarca teşekkür mektubu almış ve örnek kulüp olarak gösterilmiş Ankaragücü’müze verilen cezanın uygulanmaması gerekiyor. İyi yolda olduğumuzu ve büyük bir gayretle çalıştığımızı, puan silme cezası noktasında Federasyon’un gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum ve cezanın uygulanmayacağını umut ediyorum."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.