Uşak TV

Dagc’den Yönetmelik Teşekkürü

Güncel

Dagc’den Yönetmelik Teşekkürü

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti, yeni çıkan basın kartı yönetmeliği sebebiyle ilgililere teşekkür etti.
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada, son bir yıldan bu yana BYEGM tarafından çalışmaları devam eden Basın Kartları Yönetmeliği tamamlanmış ve Resmi Gazetenin (Resmi Gazete Tarihi: 25.08.2015 Resmi Gazete Sayısı: 29456) tarihli nüshasında yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.
Açıklamada, yönetmeliğin hazırlanış sürecinde Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin de müdahil olarak katkıda bulunduğu ve yönetmeliğin hazırlanmasında Basın-Yayın kuruluşlarında yaşanan bir takım olumsuzlukların düzeltilmesi hususları rapor edilerek yetkililere iletildiği kaydedildi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Hazırlanan Yönetmelik bir çok konuda yenilik getirmiştir. En önemlisi de Anadolu Basınını temsil eden Anadolu Gazete Temsilcisi olarak Basın İlan Kurumu Genel Kuruluna seçilen ve Anadolu’da 1200 gazeteyi temsil eden üç temsilcinin 15 kişilik Basın Kartları Komisyonuna üye olarak alınmasıdır. Bunun yanı sıra Resmi Gazetede yayımlanan Yeni Basın Kartları Yönetmeliği ile; Bekleme süreleri kısaltılmış, Engelli Gazetecilerin hemen Kart alabilmeleri sağlanmış, Basın-İş kanunu kapsamında en az 5 yıl çalıştığını belgeleyen gazetecilerin bekleme süresi olmaksızın kart alabilmeleri ve Emekli olduklarında yıpranma hakkından yararlanmalarına imkan tanınmış,Unvan ve kontenjan karmaşasına son verilmiş TRT ve Anadolu Ajansında Haber-Program hizmetinde çalışıp da kart alamayan görevlilerin Basın Kartı alabilmelerinin önü açılmış, Yerleşik Uluslar arası basın mensuplarına verilecek basın kartları kontenjanı artırılarak daha çok uluslar arası basın mensubunun ülkemizde görev yapmasına imkan sağlanmış, Basın Kartları komisyonunun üye sayısı artırılarak sektörün her kesiminin komisyonda temsili sağlanmıştır. Yönetmeliğin hazırlanış sürecinde Anadolu’nun görüşlerini ve yaşanan sıkıntıları BYEGM’ne aktaran, çalışmaları takip eden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Gene Başkanı Nuri Kolaylı’ya Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu olarak teşekkür ederiz.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.