Uşak TV

Cumhurbaşkanı’na Hakaret Davası Ertelendi

Güncel

Cumhurbaşkanı’na Hakaret Davası Ertelendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle ÖDP Kocaeli İl Başkanı Osman Bahçeci ve parti yöneticilerine açılan dava, sanık avukatının trafik kazası geçirmesi sebebiyle ertelendi.
Geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocaeli’ye geleceği gün Özgürlük ve Dayanışma Partisi Kocaeli İl Başkanlığı Binası’na asılan bir pankart dolayısıyla ÖDP Kocaeli İl Başkanı Osman Bahçeci ve parti yöneticilerine yönelik olarak Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek suçlaması ile açılan dava ertelendi. ÖDP Kocaeli İl Başkanı Osman Bahçeci’nin avukatı Özgür Demirdöğen’in, İstanbul’dan gelirken trafik kazası geçirmesi sebebiyle dava 12 Kasım 2015 tarihine ertelendi.
Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın ardından konuşan ÖDP Kocaeli İl Başkanı Osman Bahçeci, “Biz siyaset yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre politika yapan bir partiyiz. Tabii ki bizim bu ülkede olup bitenlere dair sözümüz, eleştirilerimiz oluyor. Bu ülkede son zamanlarda yaşanan katliamlar vardı. Biz bu katliamları, bu şiddeti kınadığımızda birileri rahatsız oluyor. Biz tüm bu katliamları, bu halkın ekonomik olarak zayıflamasını ve bu soygunu, talanı eleştirdiğimiz için birileri rahatsız oluyor. Aslında biz yasal çerçevede görevimizi yaptığımızı düşünüyoruz. Ama rahatsız olan insanlar kendilerinin eleştirilmesinden hoşlanmıyorlar ve muhalif olan, aykırı olan sesleri sindirmek istiyorlar. Yapılan şey tamamen budur. Benim avukatım bugün İstanbul’dan gelirken kaza geçirdi. Özgürlük ve Dayanışma Partisi MYK Üyesi Özgür Demirdöğen arkadaşımız trafik kazası geçirdi. Bu yüzden bir mazeret belirtti. Mahkeme de duruşmayı 12 Kasım’a erteledi. Aslında biz siyasi olarak hiçbir suç işlediğimizi düşünmüyoruz. Tamamen politika yaptığımızı düşünüyoruz. Doğal görevimizi yaptığımızı düşünüyoruz. Ama bu doğal görevi yapış biçimimizden birileri rahatsız oluyor. Bahse konu pankartta da durum buydu. Eleştiri vardı. Daha önce Tayyip Erdoğan, Amerika’da 3 tane Türk öldürüldüğünde Obama’ya; ‘Sen o ülkenin devlet başkanısın. Senin ülkende öldürülen insanlardan sen sorumlusun’ dedi. Söylediği buydu ve doğru bir şey söylemişti. Yöneticiler ülkelerinde olan biten olaylardan sorumludurlar. Biz de Türkiye’de olan biten katliamlardan bu ülkenin yöneticilerinin sorumlu olduğunu düşünüyoruz. Tayyip Erdoğan, Obama’ya; ‘Sen gittin o 3 tane Türk’ü yakarak öldürdün’ demedi. Ama, ‘Senin politikaların onların yakılmasına, öldürülmesine sebep oldu’ dedi. Aynı şeyi biz de söylüyoruz. Biz ‘Tayyip Erdoğan insanları öldürdü’ demiyoruz. Ama bu ülkeyi yönetenlerin, başta olanların hepsinin sorumluluklarının olduğunu hatırlatıyoruz” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.