Uşak TV

Cıva Zehirlenmesi Teşhisi Konulan Ayhan Ailesi, Sağlığına Kavuştu

Güncel

Cıva Zehirlenmesi Teşhisi Konulan Ayhan Ailesi, Sağlığına Kavuştu

Mardin’in Derik ilçesinde, hastalıklarına teşhis konulamaması nedeniyle bir ferdini kaybeden Ayhan ailesi, Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Fethullah Kayan’ın girişimleri ile Ankara’ya götürülerek, tedavi edildi. Cıva zehirlenmesi teşhisi konulan aile fertleri, sağlıklarına kavuşarak, evlerine döndü.
Mardin’in Derik ilçesi Harmanlı köyünde ikamet eden Ayhan ailesinin 7 ferdi, yaklaşık 3 ay önce bir hastalığa yakalandı. Birçok hastaneye giden aileye teşhis konulamadı. Bunun üzerine ilerleyen hastalık, ailenin 15 yaşındaki kızı Gamze’nin hayatını kaybetmesine neden oldu. Aile, sesini medya aracılığıyla yetkililere duyurarak, kendilerine yardım edilmesini istedi. Yardım çığlığını duyan Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Fethullah Kayan, aileye sahip çıkarak, hastaneye getirdi. Tedavileri ile yakından ilgilenen Kayan, daha sonra aileden aldığı kan örneklerini Ankara’ya gönderdi. Aileye, cıva zehirlenmesi teşhisi konuldu.
Bunun üzerine aile Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilerek, tedavi altına alındı. 21 günlük tedavi sürecinin ardından aile sağlığına kavuştu. Baba Süleyman Ayhan, “İlk önce basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Benim ve ailemin hayatını siz kurtardınız. Sizden sonra doktor Fethullah Kayan beye çok teşekkür ediyorum. Benim ve çocuklarımın hayatı ona bağlıydı. En son teşhisi kendisi koydu ve bizi Ankara’ya gönderdi. Ankara Meslek Hastalıkları Baştabibi Ömer beyin yanına gönderdi. 21 gün tedavi gördük. Çok mutluyum. Ailemi sağ ve selametle getirdim. Eğer adını andığım kişiler olmasaydı 15 günde bir kayıp verecektim. Ailemin hayatını kurtardılar” dedi.
Anne Pitto Ayhan ise, gazeteci ve doktorlara teşekkür ederek, “Çocuklarım iyileşti. Eğer doktorlar ve sizler olmasaydınız belki ölecektik. Allah’a şükür evimize geldik. İyileştik ve çok mutluyuz” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.