Uşak TV

CHP’Lİ YALIM’DAN ERDOĞAN’IN “MÜZİK”LE İLGİLİ İFADELERİNE TEPKİ

Güncel

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müzik yasağına ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Son kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, “Müzikle ilgili kısıtlamaları akşam 12’ye çekiyoruz. Kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur” dedi. Erdoğan’ın sözlerine milyonlarca vatandaştan çok sert tepkiler geldi. Sosyal medyada #kusurabakıyoruz etiket çalışması başlatıldı.

“SANDIK YAKLAŞIYOR BU MİLLET SENDEN KURTULACAK”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da Erdoğan’ın ifadeleriyle ilgili konuştu. CHP’li Yalım, “Millete terörist diyen, ateist diyen, hain diye, milletin her bir ferdini bölüp parçalayan AKP Genel Başkanı şirazesini iyiden iyiye kaybetmiş olacak ki elini artık insanların yaşam tarzına da atar oldu. Bu çok tehlikeli bir oyun ama insanların yaşam tarzına, hiç kusura bakmasın kimse karışamaz. Eli yanar! Anlamsız saat kısıtlamalarından, mekân kısıtlamalarından ve alkol yasağı gibi manasız kararnamelerle bu işin salgınla ilgisi olmadığını 7’den 70’e herkes biliyordu. Şimdi çıtayı biraz daha ileri taşıdı AKP Genel Başkanı. Bu kez de 12’den sonra müzik dinleyemezsiniz diyor. Neymiş? Vay efendim rahatsız oluyormuş insanlar. Asıl bu millet senden rahatsız oluyor. 7/24 havuz medyanda seni görmekten, senin sesini duymaktan rahatsız oluyor. Nefret saçan dilinden rahatsız oluyor. Çalınan tüyü bitmemiş yetimin hakkına değil de müziğe karşı söylediğin sözlerden rahatsız oluyor. Ancak sandık yaklaşıyor. Bu millet senden ilelebet kurtulacak ve bu rahatsızlık son bulacak” dedi.

“ERDOĞAN NE İSTİYOR, TALİBAN KAFASINDA BİR TÜRKİYE Mİ?”

Erdoğan’ın sözlerinin ideolojik olduğunu ifade eden CHP’li Yalım, “Erdoğan’ın aşama aşama ülkenin yapısına dair bir değişikliğe gitme planında olduğunu hepimiz biliyoruz. Erdoğan ne istiyor kendisi açıkça söylemeli ki karşılaşacağı tepkiye de hazır olsun. Ne istiyor Erdoğan? Humeyni kafasında bir Türkiye mi, Taliban kafasında bir Türkiye mi? Kusura baksın ama hayalindeki bu ucube Türkiye’de gerçekleşmeyecek, buna da kimse izin vermeyecek!” şeklinde konuştu.

“MÜZİK RUHUN GIDASIDIR”

CHP’li Yalım son olarak, “Müzik ruhun gıdasıdır. Müzik, dinlendirir, neşelendirir. Kimi zaman da hüzünlendirir ama ruhun ilacıdır. Mekanların zaten kuralları var, canlı müzik için ruhsatları var. Desibel aşımını önlemek için yalıtımları var. Kimse gecenin bir yarısı evinden son ses müzik açıp komşusunu rahatsız etmiyor. Mekânlara gidenler de eğlenmek için, müzik dinlemek için gidiyor. Buradan açıkça söylüyoruz, tıpkı Sayın Erdoğan’ın dediği gibi söylüyoruz. Bu kararı tanımıyoruz, bu karar bizim için yok hükmündedir!” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.