Uşak TV

CHP’li Gençler Köyler İçin Kitap Topluyor

Güncel

CHP’li Gençler Köyler İçin Kitap Topluyor

CHP Uşak Gençlik Kolları, “Uşak’ta kitapsız köy kalmasın“ kampanyası başlattığını duyurdu. CHP Uşak Gençlik kolları üyesi gençler, kendi olanakları ile köylerde kitap sıkıntısı çeken öğrenciler için çok sayıda kitap topladılar.. CHP Uşak Gençlik Kolları Başkanı Asım Özen, “Uşak CHP Gençlik Kolları olarak Uşak’ta Kitapsız Köy Kalmasın diyerek bir kampanya başlattık. Genç arkadaşlarımızın büyük uğraşları sonucunda kampanyaya ilgi umduğumuzdan da fazla ilgi görerek devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

CHP’li gençler köyler için kitap topluyor 

CHP Uşak Gençlik Kolları üyesi arkadaşlarının kampanyaya katkıda bulunarak büyük bir özveri ile kitap bağışladığını kaydeden CHP Uşak Gençlik Kolları Başkanı Asım ÖZEN düzenlediği basın toplantısında, “Uşak CHP Gençlik Kolları olarak Uşak’ta Kitapsız Köy Kalmasın diyerek bir kampanya başlattık. Genç arkadaşlarımızın büyük uğraşları sonucunda kampanyaya ilgi umduğumuzdan da fazla ilgi görerek devam ediyor. Biz Uşak CHP Gençlik Kolları olarak il ve ilçe yönetimlerimizle birçok köyü ziyaret ettik. Bu ziyaretler sırasında Köylerimizdeki kitap eksikliğinin farkına vardık. Köydeki gençlerimiz bizden sürekli olarak kitap istiyorlardı. Birçoğumuz ilköğretim çağında bize alınan kitapları beklide hiç okumadık ama köylerdeki kardeşlerimiz kitaba açlar. İnsan bazen elindekinin kıymetini bilmiyor. Ama bu kitaplar o kardeşlerimiz için altından daha değerli,bizde bunu gördüğümüz için böyle bir kampanya başlattık.”dedi.

 

 KAMPANYA UŞAK DIŞINDAN DA İLGİ GÖRDÜ

“Uşak’ta Kitapsız Köy Kalmasın” kampanyasını başlatırken, Uşak ve ilçeleri hedeflediklerini, ancak kampanyanın Uşak il il sınırlarını da aştığını belirten Özen, “İstanbul, Elazığ, Bursa, Manisa, İzmir, Tekirdağ ve başkaca bir çok ilden kitapların kargoya verildi. Kampanyamız, sadece Uşakla sınırlı kalamayacaktır. Bu vesileyle daha büyük kitlelere ulaşarak kitap kampanyasını ulusal bir hale dönüştüreceğiz” dedi.

Bu doğrultuda da birçok il Gençlik Kolları Başkanıyla irtibata geçtiklerini dile getiren Özen “Uşak CHP Gençlik Kolları çok büyük ve önemli bir kampanyaya öncülük etmiş bulunmakta. Bu Proje için taraflı tarafsız tüm Uşak halkından destek beklemekteyiz. Bu Proje doğrultusunda tek bir sloganımız var. Köylerimizdeki kitapsız kardeşlerimiz adına “Güzel günler göreceğiz, Güneşli günler” ifadesini kullandı.

 DAHA FAZLA KİTAP

 

Ayrıca CHP Uşak Gençlik kolları kampanya dâhilinde FACEBOOK da da bir sayfa açarak daha fazla kişiye ulaşabilmeye ve daha fazla kitap toplamaya çalışıyorlar. Bu Konuda da açıklama yapan gençler “Daha Fazla Köylere Ulaşabilmemiz için Daha Fazlasına İhtiyacımız Var. Evlerinde kullanılmayan Ansiklopedi-Hikaye kitabı-Roman-Test Kitapları-Tarih Kitaplarını Bizlere Ulaştırmalarını Rica ediyoruz.” dediler.İlgilenen kişiler bu sayfaya //www.facebook.com/pages/Usak-Kitapsiz-Koy-Kalmasin-Projesi/121925654511457?ref=mf linkini tıklayarak ulaşabilirler.

CHP’li gençler, daha sonra ölüm yıldönümü nedeniyle Büyük şair Nazım Hikmet için anma toplantısı yaptılar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.