Uşak TV

"Charleroi" ve "Uşak" Artık Kardeş Şehir

Güncel

"Charleroi" ve "Uşak" Artık Kardeş Şehir

Uşak Belediyesi ile Belçika’nın Charleroi Belediyesi arasında bugün “Kardeş Şehir Protokolü” imzalandı.

İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin teknik desteği, Avrupa Birliği’nin mali desteği ile 2 yıldır yürütülen “Türkiye’de Yerel Yönetim Reformu Uygulamasının Devamına Destek Projesi (LAR II)” kapsamında, Belçika’nın Charleroi kentinden iki kişilik bir heyet hafta başında Uşak’a geldi.

Hafta boyunca şehirde gezerek çeşitli projeleri yerinde inceleme fırsatı bulan Charleroi Belediyesi Meclis Üyesi Mahmut Doğru ve Belediye Başkan Yardımcısı Danışmanı Dominique Debauche bugün protokol imza töreni için Başkan Erdoğan’ ile bir araya geldi.

Basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği imza töreninde konuşan Başkan Erdoğan, bu projenin İçişleri Bakanlığı ile ortak gerçekleştiğini belirterek, Uşak Belediyesi’nin bir yıldır proje konusunda çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Kardeş şehirler olarak bir yıl önce Ankara’da Türk ve Yabancı şehir temsilcilerinin bir araya getirildiğini, burada yapılan toplantılar sonucu benzeşen özelliklere sahip belediyelerin eşleştiğini ifade eden Erdoğan, “Geçtiğimiz günlerde buradan bir heyetimizi Belçika’ya yolladık. Orada temaslarda bulunan heyetimiz hem o kültürü tanımış oldu hem de ortak paydada yürütülebilecek çalışmalar hakkında bilgi almış oldu. Daha sonra Belçika’dan da bir heyet Uşak’a gelerek temaslar gerçekleştirdi” dedi.

Törende söz alan Charleroi Belediye Meclis Üyesi Mahmut Doğru, Charleroi ve Uşak arasındaki benzerliklere değinerek, kültür alanları ve tarihi miras noktasında benzerlikler olduğunu, ayrıca her iki kentin de sanayi alanında gelişmiş olduğunu belirtti. Doğru “Benzeşmeler konusunda en önemli olanı hepimizin insan olması. Ayrıca Uşak’ın da bizim kentimiz Charleroi’nin de hava alanı var ve bu durum ulaşımda ve iletişimde kolaylığı arttırıyor. Bu da benzeşmenin en önemli faktörlerinden biri” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Erdoğan protokol metnini basın mensuplarına okuyarak bazı bilgiler verdi. Ardından Belçika Charleroi Belediyesi ile Uşak Belediyesi arasında Kardeş Şehir Protokolünü imzalayan Başkan Erdoğan ve Mahmut Doğru, protokolün iki kente de hayırlı ve uğurlu olmasını dilediler.

İmza töreninin ardından taraflar birbirlerine şehirlerini tanıtan ve kültürlerinin simgesi olan çeşitli hediyeler takdim etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.