Uşak TV

ÇEVAK YÖNETİMİ İSTANBUL’DAKİ ÇİVRİLLİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Güncel

Merkezi İstanbul’da bulunan ÇEVAK (Çivrilliler Eğitim Vakfı), yeni dönemde burs verilecek öğrencileri belirlemek ve Çivrilli üniversite öğrencileriyle tanışmak amacıyla bir toplantı düzenledi.

Çevak’ın İstanbul- Merter’deki vakıf merkezinde 06.11.2016 tarih Pazar günü düzenlediği toplantıya vakıf yönetim kurulu üyeleri ve Çivrilli üniversite öğrencileri katıldı.

Vakıf yöneticileriyle öğrencilerin tanışmasıyla başlayan toplantıda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Öğrencilerin Çivril ve Çevak üzerine düşünceleri ve istekleri konusu konuşuldu. Ardından yönetim kurulu üyeleri yeni dönem için öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Daha sonra burs müracaatında bulunan öğrencilerle mülakat yapılarak yeni dönemde burs verilecek öğrenciler belirlendi.

Toplantı sonrasında öğrencilere Çivrilli emekli Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu’nun yazdığı “Yaşadıklarım- Paylaşamadıklarım” adlı kitabı hediye edildi.

Burslar konusunda bir açıklama yapan Çevak Başkanı Dr. Hüseyin Güngören “ Çevak olarak kuruluşumuz olan 1993 yılından beri iki bine yakın Çivrilli öğrenciye karşılıksız burs verdiklerini, 2016-2017 eğitim öğretim yılı için 150 üniversite öğrencisinin burs başvurusunda bulunduğunu, başvuruların önce Çevak’ın Çivril ilçe şubesinde değerlendirildikten sonra İstanbul merkeze gönderildiğini” belirterek “yapılan başvuruları son derece dikkatli ve adil şekilde incelemekteyiz. Bu yıl için 140 öğrencimize aylık 150 TL olmak üzere 8 ay boyunca burs vereceğiz. Burs verdiğimiz öğrencilerden 17’si İstanbul’da 123’ü ise yurdun değişik illerindeki üniversitelerde eğitim, öğretim gören gençlerimizden oluşmaktadır.” Dedikten sonra Çevak’a destek olan Çivrilli hayırseverlere teşekkür etti.

Haber Foto: Mehmet Çolak




Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.