Uşak TV

Çekçek ve Polat Ailelerinden Uşak’a 15 Milyon Dolarlık 5 Yıldızlı Otel Projesi

Güncel

Çekçek ve Polat Ailesinden Uşak’a 15 Milyon Dolarlık Otel Projesi hayata geçiyor. Polsar Sheraton otel ile anlaştı.

Uşaklı sanayicler hep misafirlerini ağırlayacak konaklama tesisi olmamasından yakınıyorlardı. Bu soruna çözüm bulmak için kolları sıvayan İş İnsanları Metin Çekçek Fahri Polat ve Erol Polat Uşak'a 5 Yıldızlı bir otel projesini hayata geçiriyorlar. Uşak Sanayisinin öncü firmalarından Sarar Battaniye ve Polat Battaniyenin sahipleri ortaklaşa olarak Sheraton Oteli Uşak’ta açma hazırlığındalar. İki Aileye ait Polsar Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş otel inşaatına bayram sonrası başlayacak.

Yıllardır atıl durumda bulunan Mülkiyeti Uşak Belediyesine ait Huzurpark’ta ki Şelale restoranın bulunduğu alan geçtiğimiz aylarda otel yapmak kaydıyla ihaleye çıkarılmıştı. Arsa 44 Milyon TL bedel ile Polsar Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş ye satılmıştı.

İş insanları Metin Çekçek, Fahri Polat ve Erol Polat’a ait Polsar araziyi alır almaz dünyaca ünlü otel zincirleri görüşmelere başladı. Turizm Yatırım Belgesi, Çed Raporu gibi belgeleri alarak inşaat hazırlıklarına başladı. 5 Yıldızlı otel için Sheraton ile anlaşan Polsar proje ile ilgili son aşamaya geldi. Uşak’ın sosyal hayatına büyük etki yapması beklenen 5 Yıldızlı otel projesi yaklaşık 15 milyon dolara mal olacak. Otelin Mayıs 2024 te hizmete açılması planlanıyor.

Otel Projesinde 149 Oda, 28 Süit oda, toplam 179 oda 358 yatak kapasiteli olacak otelde 320 kişilik alakart restoran, 350 kişilik kahvaltı salonu, 100 kişilik pasta salonu, 360 kişilik lokanta, 1000 Kişilik çok amaçlı salon, 70 kişilik çok amaçlı salon, 60 kişilik toplanı salonu, Açık yüzme havuzu, kapalı yüzme havuzu, Türk Hamamı, Sauna, Buhar odası, Masaj Ünitesi, Aletli Jimnastik salonu, erkek ve kadın kuaförü ve alışveriş üniteleri ile 55 araçlık otopark bulunuyor. Otel inşası tamamlandığında yaklaşık 150 kişiye de iş imkanı sağlayacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.