Uşak TV

Canlı Hayvan Pazarında Bayram Öncesi Durgunluk

Güncel

Canlı Hayvan Pazarında Bayram Öncesi Durgunluk

Kurban Bayramı’na 10 gün gibi kısa bir süre kala Canlı Hayvan Pazarı’nda durgunluk hakim. Satıcılar, üreticilerin bayram 3-4 gün kala hayvanlarını pazara getirmesiyle hareketliğin başlayacağını söylüyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Canlı Hayvan Pazarı’nda şuan durgunluk hakim. Henüz bayram havasının başlamadığı pazarda, hareketliğin bu hafta sonu başlaması bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden henüz hayvan girişlerinin olmadığı pazarda yer alan Malatyalı hayvan satıcıları, fiyatlarda geçen yıla göre fazla bir değişikliğin olmadığını söylüyor.
Yıllardır pazarda esnaflık yapan Kürşat Demez, şuanda halkta bir durgunluk olduğunu ve küçük baş mı yoksa büyükbaş mı hayvan keseceğine karar vermediğini belirtiyor. Bu yıl tosun ortaklığına gireceklerin kişi başına bin 500 TL’yi gözden çıkarması gerektiğini belirten Demez, normal küçük baş hayvanların ise 600 TL’den başladığını dile getirdi. Küçükbaş hayvan fiyatlarında oynama olmadığını ancak büyükbaş hayvanların fiyatlarında bir artış yaşandığını ifade eden Demez, geçen yıl canlı kilosu 14 olan büyükbaşın bu yıl 16 TL’den satıldığını söyledi.
Doğu Anadolu Bölgesinde artan terör olayları ile bu yıl hayvanların Malatya’ya getirileceğini söyleyen Demez, “Doğu’da huzursuzluk var.halk tedirgin bu yüzden herkes buraya akın edecek. Malatya Doğu’nun Paris’i. Burası ana baba günü olacak. Bu da hayvanın çok olması nedeniyle fiyatlarında etkileneceğini söyleyebilir” diye konuştu.
Diğer hayvan satıcıları da fiyat bakımından küçükbaş hayvanların uygun olduğunu ifade ederek küçükbaş hayvanların canlı kilosunun 11-12 lira arasında değiştiğini ve bu yıl 7 binden fazla hayvanın satılmasını beklediklerini söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.