Uşak TV

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor

Güncel

Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl belirli temalar çerçevesinde düzenlenen ve bu yılda "Namaz Aşktır. Üşenme Erteleme Vazgeçme’ sloganı ile “5 Vakit Huzur” temasıyla kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Nevşehir’de İl Müftülüğü tarafından düzenlenen program ile kutlandı.
Hafta dolayısıyla Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, MHP Milletvekili Mehmet Varol, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Garnizon Komutanı Jan. Kd. Albay Metin Alkaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile din görevlileri katıldı.
İstiklal Marşı ve Kuran’ı Kerim Tilaveti okunmasıyla başlayan programda daha sonra Nevşehir İl Müftülüğü İlahi Korosu tarafından çeşitli ilahiler seslendirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hafta dolayısıyla hazırlanan kısa film gösteriminin ardından ise İl Müftüsü Yakup Öztürk, konuşmasında ‘Namaz ve Cami’ konusunda kendi yazdığı şiiri okudu.
Programın son bölümünde ise; Diyanet İşleri Emekli Başkan Yardımcısı Mehmet Altunkaya, ‘Cami ve Namzala Arınma’ konulu bir konferans verdi.
Konferansın ardından müftülük çalışmalarına yaptıkları katkılardan dolayı Vali Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve sivil toplum kuruluşlarına plaket verildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.