Uşak TV

Bülent Tüfenkci Gündemi Değerlendirdi

Güncel

Bülent Tüfenkci Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
12 Eylül’de yapılan AK Parti Kongresini değerlendirerek sözlerine başlayan Tüfenkci, "Kongremizin ana teması ilk günkü aşkla idi. Kongremizi tamamladık ve şimdi o ilk günün heyecanı ve coşkusu ile beraber ülkemizde ki bu belirsizliği gidermek, ekonomik kalkınmayı sağlamak ve terörle mücadeleyi sürdürmek için 1 Kasım’da bir seçim yapacağız. Bu yaptığımız kongre ile AK Parti 1 Kasım seçimlerine yönelik çalışmalarını kendi içinde sessizce gerçekleştirmiş oldu. Diğer partiler 7 Haziran’da seçmenin verdiği mesajı okuyamadılar ve AK Partinin bütün çabalarına rağmen koalisyon kurmaya yanaşmadılar. MHP’nin ve HDP’nin kapıları ilk gün kapatması, CHP’nin de restorasyon hükümeti istemesi bu koalisyonların gerçekleşmemesine neden oldu. Biz terörle mücadele devam ederken ülkenin seçime gitmemesi için çok direndik ama tekrardan milletin iradesine başvurmaktan başka çareyi göremedik. İnşallah 1 Kasım’da millet bizlere tekrar bir yol göstermiş olacak” diye konuştu.
Son günlerde artan terör saldırıları ve terörle mücadelenin yeniden başlaması konusuna da değinen Tüfenkci, “7 Haziran akşamı sonuçlar belli olduktan sonra Kandil’deki terör örgütü mensuplarının yapmış olduğu açıklamalar, akabinde PKK’lı Cemil Bayık’ın barajları bahane ederek teröristleri iş makinelerini yakmaya yönlendirmesi, ardında da DAEŞ’ın provokasyonuyla beraber Suruç’ta katliam olması ve bu katliamdan sonra hem askerlerimizin hem de polislerimizin öldürülmesi gibi olaylara devlet bu güne kadar göstermiş olduğu sabrı gösteremeyeceğini açıkladı ve mücadele başladı. Terör mensupları yurt dışına gidene kadar, silahlarını gömene kadar da mücadele devam edecek” dedi.
Terörle mücadele kapsamında bazı bölgelerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının sivilleri korumak için yapıldığını söyleyen Tüfenkci, “Devlet o bölgede adeta bir sarraf titizliği ile sivilleri teröristlerden ayırmak için gayret gösteriyor ve bu gayretler neticesinde de en az sivil kayıplarının yaşandığını görüyoruz. Cizre’de terör örgütü sokakları kapatarak adeta oradaki halkın açık ceza evinde yaşamasını neden oluyor. Devlette o terör örgütü mensuplarını oradan çıkarabilmek ve oraları patlayıcılardan temizleyebilmek için sokağa çıkma yasağı ilan etti. Ama maalesef orada sokağa çıkan her sivili terör örgütü kendi silahı ile vurdu, bu adli tıp raporları ile de ortaya konuldu” ifadelerini kullandı.
Terörle mücadelenin sadece AK Partinin görevi gibi algılanmaması gerektiğini dile getiren Tüfenkci, “Milletçe topyekun, iradelerin üstüne konan ipoteği kaldırmak ve oradaki Kürt halkını özgürleştirmek için teröre karşı dur diyebilmeliyiz, bu hepimizin görevi” diye konuştu.
Milletvekili Aday Listeleri ile alakalı da konuşan Tüfenkci, “Biz teşkilatlarımızın ve Malatyalı hemşehrilerimizin gönlünden geçen kişilerin listelere alınmasını istiyoruz. Halkla ve teşkilatla ilişkileri iyi olan ve bu noktada onları temsil edebilecek arkadaşlarımızın listede olması daha doğru olur” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.