Uşak TV

Buca’ya “Engelsiz Rota”

Güncel

Buca’ya “Engelsiz Rota”

Buca Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçireceği “Buca’yı birlikte Yönetmek İçin Engel Tanımıyoruz” projesinin tamamlanmasıyla ilçedeki cadde, sokak ve bina girişleri 360 derece panoramik görüntüleme sistemi ile kayıt altına alınacak. Hassas zemin uygulamaları, sesli ve ışıklı uyarı sistemlerinin kurulmasıyla engelliler “engelsiz rota” oluşturarak sosyal hayata rahatça katılabilecek.
Engelsiz bir Buca oluşturma hedefleriyle yatırımlarını şekillendiren Buca Belediyesi’nin, engelli vatandaşların ulaşım engellerini kaldırmak için hazırladığı “Buca’yı Birlikte Yönetmek İçin Engel Tanımıyoruz” projesinde sona gelindi. Buca Belediyesi ile Buca Engelliler Derneği işbirliğiyle hazırlanan ve 495 bin lirası İzmir Kalkınma Ajansı’ndan alınacak hibe desteği olmak üzere toplam 650 bin liraya mal olacak projenin ihale süreci tamamlandı.
Proje kapsamında, ilçedeki cadde ve sokaklar ile bina girişleri 360 derece panoramik görüntüleme sistemi ile kayıt altına alınacak. Verilerin sayısallaştırılmasının ardından engelli geçişine uygun rampalar ve hassas zemin çalışmaları yapılacak. Caddelerde sesli ve ışıklı uyarı sistemleri kurularak “engelsiz rota” uygulaması hayata geçirilecek. Mobil cihazlar üzerinden kullanıma açılacak sistem ile engelli vatandaşlar daha rahat ve güvenli ulaşım imkanına kavuşacak.
Projede ayrıca 200 yerel kamu personeline engellilik algısı ve hizmetlerdeki erişilebilirlik uygulamaları hakkında kapasite geliştirme eğitimleri verilecek. 200 engelli ve engelli yakını da sosyal hakları konusunda bilinçlendirilecek ve kamu hizmetlerini daha yakından takip etmeleri sağlanacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.