Uşak TV

BÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış 14. Dünya Ormancılık Kongresi’ne Katıldı

Güncel

BÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış 14. Dünya Ormancılık Kongresi’ne Katıldı

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Durban kentinde yapılan 14. Dünya Ormancılık Kongresi’ne katıldı.
Türkiye’den sunum yapması için Kongreye davet edilen tek akademisyen olan Prof. Dr. Atmış, kongrede Bartın Üniversitesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hikmet Batuhan Günşen, Yrd. Doç. Dr. Nuri Kaan Özkazanç, Yard. Doç. Dr. Mustafa Artar ve Fatma Cinis’le birlikte hazırladığı “A forestry service that cannot reach urban people: urban forests (Kent Halkına Ulaşamayan Bir Ormancılık Hizmeti: Kent Ormanları)” adlı bildiriyi sundu.
Altı yılda bir yapılan Dünya Ormancılık Kongresi’ne 142 ülkeden 4000’i aşkın bilim insanı, siyasetçi ve bürokrat katıldı. Ormancılığı ilgilendiren önemli konuların tartışıldığı kongrede, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Takviminde ormanların yerinin gün geçtikçe daha da önem kazandığı belirtildi. Ormanın bir ağaç ve geçim kaynağı olmaktan öte değerlere sahip olduğu vurgulanan toplantılarda; küresel iklim değişikliği ve karbon dengesi, orman su ilişkileri, ormancılıkta yenilikçi yöntemler, kent ormancılığı, ormancılıkta iletişim gibi konular öne çıktı.
Prof. Dr. Erdoğan Atmış, altı yıl once de Buenos Aires/Arjantin’de yapılan 13. Dünya Ormancılık Kongresi’nde Türkiye’den sunum yapmak üzere davet edilen iki akademisyenden biri olmuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.