Uşak TV

BU İHALEDE BİR BİT YENİĞİ VAR

Güncel

BU İHALEDE BİR BİT YENİĞİ VAR

Uşak’ın kaderini belirleyecek olan İmar Planı Revizyon ihalesi 13 Bin liraya yapılacak. Belediye Meclis salonunda dün yapılan ve Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet GÜR’ün başkanlığında yapılan İhaleye katılan 7 firmayı da şok eden bu fiyat teklifini veren firmanın sahibi Boelediye Başkanı Ali ERDOĞAN’ın eşi Aysun ERDOĞAN’ın sınıf arkadaşı olan Taha ORHAN.. Şİmdi sıkı durun Taha ORHAN aynı zamanda Batıkent ve Durmuş Özçelik planlarını da Aysun Erdoğan ile bilikte çizen kişi.. İşin daha da garibi daha önce yapılan ve Başkan tarafından iptal edilmek zorunda kalan ihaleyi de 100 Bin lira civarında bir fiyata Taha ORHAN almıştı. Şimdi ne değişti de daha önceki ihaleden daha fazla alanı kapsamasına rağmen bu fiyat 100 Bin laradan 13 bin liraya düştü.

Taha ORHAN’ın vermiş olduğu bu fiyat sadece ihaleye katılan firmaları değil bu ihaleyi merakla bekleyenleride şok etti.

GARİP BİR İHALE

Blediye Başkanı Ali ERDOAĞAN’ı çok büyük sıkıntıya sokacak bu ihale ile ilgili uzun zamandır çeşitli dedikodular aldı başını gidiyor. Gündemi yakından takip edenler bu ihaleyi Taha ORHAN’ın ne pahasına olursa olsun alacağını çok iyi tahmin ediyordu. Çünkü esas mesele planın çizilmesinden ziyade doğacak rant. Bu plan ile çevre yolu güzergahı’da belirlenecek. Uzun süredir yeni geçecek olan çevre yolu güzergahından bir çok işadamının yer aldığı ve bu planlama ile çok büyük rant sağlanacağı da gelen iddİalar arasında..

BAŞKAN BU İHALEYİ ONAYLAR MI?

Belediye Başkanı Ali ERDOĞAN’ın bu ihaleyi onaylayıp onaylamayacağı yada ihalenin iptal edilerek doğrudan temin ile yapılmaya çalışılabileceği de konuşuluyor. İddialara göre Taha Orhan ile Aysun Erdoğan Uşak’taki hemen hemen bütün plan işlerinde olduğu gibi bu işte de ortaklar. Yaklaşık 2 yıl sürecek bir işe 13 Bin lira fiyat verilmesi de bu işin içinde başka işler olduğunu ima ediyor.

 

TAHA ORHAN NE DİYOR

İhaleden önce görüştüğümüz Taha ORHAN Uşak’taki işleri kendisin yaptığını Havalanı işinide kendisin yaptığını Aysun ERDOĞAN ile sadece sınıf arkadaşı olduklarını söyledi. Firmalarının büyük bir firma olduğunu belirten Taha ORHAN Uşak’ta yaptıkları işlerin firmaları için küçük işler olduğunu söyledi. Taha ORHAN Havaalanı işini Aysun Erdoğan ile ortak mı yaptınız sorumuza ise kesnilikle ortak yapmadık. Bu işid e firmamız yapmıştır" dedi.

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.