Uşak TV

BTSO Meslek Komiteleri Türkiye’ye Örnek Oluyor

Güncel

BTSO Meslek Komiteleri Türkiye’ye Örnek Oluyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) meslek komiteleri, Mayıs 2013 yılından bu yana bin 500’e yakın toplantı yaptı ve 227 faaliyete imza attı.
Meslek komitesi toplantısında şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Kuş, son zamanlarda artan terör olaylarını kınadı. 76 milyon vatandaşın teröre karşı tek vücut olduğunu söyleyen İsmail Kuş, hain saldırıların asla maksadına ulaşamayacağını vurguladı. Kuş, saldırılarda şehit olan kahraman vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, gazilere de acil şifalar diledi.
BTSO meslek komitelerinin Bursa ekonomisinin dinamosu olduğunu dile getiren İsmail Kuş, başarılı çalışmalara imza atan meslek komitelerini tebrik etti. Mayıs 2013 tarihinden bu yana bin 500’e yakın meslek komitesi toplantısı gerçekleştirildiğini ifade eden İsmail Kuş, bu toplantılarda yönetim kuruluna 806 karar sunulduğunu vurguladı. İsmail Kuş, “Geride kalan yaklaşık 2 buçuk yılda toplantı, panel, seminer ve ziyaretlerden oluşan toplam 227 etkinlik gerçekleştirdiniz. BTSO yönetim kurulu olarak tüm etkinliklerinizde yanınızda olduk. Bundan sonraki süreçte de sizlerin talep ve beklentilerini karşılamak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
“ÖNEMLİ YATIRIMLARI BURSA’YA KAZANDIRIYORUZ”
Türkiye’de ortak akıl buluşmalarının en güzel örneklerinden BTSO Sektörel Konseylerin ikinci tur çalıştaylarına start verdiğini kaydeden İsmail Kuş, “Bu çalıştaylarda sektörlerimizin yol haritalarını belirleyen yerel eylem planlarımızı hazırladık ve rapor haline getirerek ilgili bakanlarımız ile kamuoyuna sunduk. Bursamızın gelecek 100 yılını şekillendirecek TEKNOSAB, firmalarımızın üretim maliyetini düşürecek enerji verimliliği merkezi ile tekstil ve kompozit mükemmeliyet merkezleri gibi çok önemli yatırımların kararları komite ve konsey toplantılarının ardından ortaya çıktı” diye konuştu.
“ARABULUCULUK, UCUZ ETKİLİ VE BARIŞÇIL BİR ÇÖZÜM YOLUDUR”
Toplantıda BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin çalışmaları hakkında sunum yapan Divan Kurulu Başkanı Irmak Aslan, dünyada arabuluculuk ve tahkimin yaygın olarak kullanıldığına dikkati çekti. Bursa’da arabuluculuk sisteminin gelişmesini hedeflediklerini söyleyen Aslan, “Arabuluculuk, tamamen gönüllük esaslı bir uygulamadır. Ama önümüzdeki dönemde bu sistemin ülkemizde daha fazla yaygınlaşması için mecburi hale getirilmesi gündeme gelebilir. Arabulucu, taraflar arasında uyuşmazlıkları çözmede yardımcı olan üçüncü kişidir. Etkili, ucuz ve barışçı bir çözüm yolu olan arabuluculuğu BTSO olarak yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.