Uşak TV

BRICS+ Fashion Summit’te alıcıların marka tanıtımındaki rolüne dikkat çekildi

Güncel

BRICS+ Fashion Summit'te düzenlenen panele katılan moda öncüleri, başarılı marka tanıtımı ve alıcılarla iş birliğinin önemini vurguladı. Alıcıların marka tanıtımındaki kilit rolü, iletişim, deneyim paylaşımı ve yeni markaları keşfetme süreçlerine odaklanarak ele alındı. Hess CEO'su Francieli Vargas Hess, hikaye anlatımının hızlı modanın önünde olduğunu belirtirken, Bosco di Ciliegi'de Departman Başkanı Alexandra Varchuk, alıcıların tasarımcı ve tüketiciler arasında önemli bir köprü olduğunu vurguladı.

Moskova'nın en iyi mekanları, BRICS+ ülkelerinden tasarımcıların muhteşem moda şovlarına ve küresel moda endüstrisinin zorlukları ve perspektifleri üzerine büyük çaplı tartışmalara ev sahipliği yaptı. Moda dünyasının önde gelen isimleri, BRICS+ Fashion Summit kapsamında düzenlenen bir panelde bir araya geldi. Panelde, başarılı marka tanıtımının ve alıcılarla iş birliğinin önemine odaklanıldı. En çeşitli ve kapsayıcı moda zirvesi sayesinde Moskova, BRICS+ ülkeleri için en büyük moda merkezi haline geldi. Alıcıların marka tanıtımında önemli bir role sahip olmasının sebebinin birbirleriyle iletişim kurmaları, deneyimlerini paylaşmaları, yeni markalar ve tasarımcılar hakkında fikir alışverişinde bulunmaları olduğu belirtildi. Bir tasarımcı, alıcıyla iş birliği yaparak koleksiyonunu alıcının mağazasında satmayı başarırsa kısa bir sürede diğer tüm mağazalar da markadan haberdar olacağına vurgu yapılarak; dergilerde, medya yayınlarında ve podyum gösterilerinde yer almanın marka farkındalığı yaratma aşamasındaki katkıları aktarıldı.

Panelde yer alan konuşmacılardan biri olan Hess CEO'su Francieli Vargas Hess, hızlı modanın yerine bir hikâye veya anlatının önemli olduğunu ve artık belirli trendleri takip etmenin zorundalık olmadığını ifade etti. Vargas Hess, "Gelecekte, her tasarımcının 15 dakikalık ünü olacak" dedi.

“Alıcı, tasarımcı ile tüketici arasında bir ajan konumundadır”

Bosco di Ciliegi'de Departman Başkanı Alexandra Varchuk, alıcıların rolüne vurgu yaparak, "Her mevsim birçok trend görüyoruz ve bu trendlerin her biri ortalama olarak bir temsilci ve moda kitle medyası tarafından oluşturuluyor. Tasarımcıların bizden odaklanmamızı istediği birkaç konu var. Bir alıcı bu tüm bilgileri toplamalı, dikkatlice incelemeli ve ardından tasarımcının mesajını müşteriler için uyarlamalıdır. Alıcının görevi hedef kitlesini bilmek, ne için alım yaptığını bilmek ve bunlardan ne kadar satın alması gerektiğini bilmektir. Alıcı, tasarımcı ile tüketici arasındaki ajan konumundadır” açıklamalarında bulundu.

“Sosyal ağlara dikkat etmezsek, mağazamız ertesi gün çökebilir”

NC SPACE'in CEO ve kurucusu Chen Nicole ise sosyal medyanın marka gelişimindeki rolünü vurgulayarak, "Bugün işlerin yapılmasının tek yolu var. Tasarımcı olarak, ürünleri, mağazaları ve kendimi de tanıtmalıyım çünkü aksi takdirde mağazamın diğerlerinden farkını kimse görmeyecek” dedi ve rekabet ederken dijital ortamda var olmanın önemine dikkat çekti.

Oturuma katılan diğer önemli isimler arasında Shafaque ve Shafaque Designs'ın Kurucusu ve Kreatif Direktörü Ali Shafaque ve Bosco di Ciliegi Bölüm Departmanı Marka Müdürü Marina Kostyuk da yer aldı. Bu dinamik panel, marka tanıtımının önemini vurgulayarak, alıcılarla iş birliğinin moda dünyasındaki kilit unsurlardan biri olduğunu gözler önüne serdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.