Uşak TV

Bozüyük’te Add’nin ’Teröre Lanet’ Yürüyüşü Fiyaskoya Dönüştü

Güncel

Bozüyük’te Add’nin ’Teröre Lanet’ Yürüyüşü Fiyaskoya Dönüştü

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından, teröre tepki amacıyla düzenleneceği açıklanan yürüyüşü, organizasyondan kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle adeta fiyaskoya dönüştü.
İlk olarak ADD Bozüyük Şubesi tarafından sosyal medya üzerinden ‘Terörü Lanetleme ve Şehitleri Anma Yürüyüşü’ etkinliği oluşturuldu. Ardından yürüyüş etkinliği iptal edilerek ADD Bozüyük Şubesinde basın açıklaması yapıldı. Yürüyüşün iptal edildiğinden haberi olmayan bir grup vatandaş ise etkinliğin başlayacağı yer ve saatte yürüyüş için toplanarak ADD Şube yetkililerini bekledi. Gelen olmayınca yaklaşık 15 kişilik grup İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup, yürüyüş etkinliğine ilgi gösterilmemesine tepki gösterdiler. Diğer taraftan aynı saatlerde de ADD Şube Başkanı Mustafa Aksu dernekte 8 kişilik bir grup ile basın açıklaması yaparak yaşanan terör olaylarını kınadı. Koordinasyon eksikliğinden kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle terör olayları iki ayrı mekânda farklı şekilde kınanmış oldu.
ADD Bozüyük Şube Başkanı Mustafa Aksu dernek lokalinde yaptığı açıklamada, “Bölücü terör, yine can almaya başladı. Yine kalleşçe tuzaklanarak yollara yerleştirilen bombaların kirli eller tarafından patlatılmasıyla vatan görevi yapan gencecik fidanlarımız katlediliyor. Sözün özü, ABD ve Batılı küresel güçlerin piyonluğunu yapan PKK işbaşında ve ülkemizin ulus ve üniter devlet yapısını bozmak, iç savaş ve etnik çatışma çıkarmak için görev yapıyor. Son iki ayda ülkemizin ve milletimizin güvenli bir şekilde yaşamasını sağlamak için büyük zorluklar ve tehlikeler içinde görev yapan altmış fidanımız, terör örgütü tarafından şehit edildi. Askerlerimizin, polislerimizin ve yurttaşlarımızın canlarına kasteden terör örgütünü, teröre destek olanları ve arkalarındaki küresel güçleri şiddetle kınıyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet; milletimize baş sağlığı diliyoruz" dedi.
Açıklamasının bir bölümünde, sadece teröre karşı çıkmanın yetmeyeceğini söyleyen Aksu, "Terörün kaynaklarını kurutmak ve terörün arkasındaki küresel güçlere de açık ve net tavır konulmalıdır. Ülkemizdeki tüm küresel güçlerin ajanları tespit edilip kovulmalıdır. Hiçbir ülke evladı küresel güçlerin plan ve projelerinde görev almamalıdır. Tüm sınırlarımız kontrol altına alınmalı, bu konuda komşu ülkelerin hükümetleriyle anlaşma yapılmalıdır. Seçim barajı düşürülmelidir. Demokratik haklar, ülke ve ulus bütünlüğümüz korunmak suretiyle geliştirilmelidir. Gençliğe sahip çıkılmalı ve onlara sosyal olanaklar sağlanmalıdır. Herkes üretmeye teşvik edilmelidir. Milletimiz uyanmalı, Atatürkçü düşüncenin yol göstericiliği temelinde kendi varlığına, birliğine ve yarınlarına sahip çıkmalıdır” diye belirtti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.