Uşak TV

Böcek, “Boğaçayı Uçuk Bir Proje”

Güncel

Böcek, “Boğaçayı Uçuk Bir Proje”

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Boğaçayı Projesinin bu haliyle uçuk bir proje olduğunu söyledi.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KONYSİAD) ATİK’te düzenlenen kahvaltılı toplantısına katıldı.
Konyaaltı Belediyesi’nin yaptıkları hizmetleri anlatan Muhittin Böcek, yaşlı kreşi açtıklarını, evinde yaşlısı olanların işe gitmeden yaşlısını bu merkeze götürüp akşama aldığını belirtti.
Böcek, her türlü aktivitenin olduğu yaşlı bakım evinde 9 dinlenme odasının da bulunduğunu, günübirlik getirilen yaşlıların burada dinlenebildiğini kaydetti.
Konyaaltı sahili hakkında da konuşan Böcek, Konyaaltı sahilini 1999 yılında açtıklarını ve yaptıkları proje ile Türkiye birinciliği aldıklarını hatırlatarak, “Konyaaltı sahili siyaseten Büyükşehir Belediyesine geçti. Geçen yıl her şey bedava denildi. Vatandaş şezlongları da aldı götürdü. Bu yıl paralı oldu. Günde 40 bin kişinin geldiği yere şu an gelen sayısı çok düştü. Gelecek yıl burası ne olacak belli değil” dedi.
BOĞAÇAYI PROJESİ UÇUK BİR PROJE
Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Boğaçayı projesine de değinen Böcek, “DSİ yetkilileri bile bu haliyle Boğaçayı projesinin olamayacağını söylüyorlar. Boğaçayı projesinin yapılabilmesi için taşkın sularına karşı göletler ve baraj yapılması lazım. Biz Boğaçayı kenarlarına yeşil bant yapıyoruz. Ancak kamulaştırma sorunu çıktı. Bu nedenle belediyeye kamulaştırma ile 50 Milyon Liralık dava açıldı. Kamulaştırma ile ilgili kamusal alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
BATI ÇEVRE YOLU
Korkuteli yol kavşağı ile Liman arasında yapımı süren Batı Çevre Yolu konusunda bilgi veren Böcek, “Batı Çevre Yolunun Konyaaltı bölgesindeki kısmı tamamlandı. Burası yapılmadan sorun olarak hep Konyaaltı Belediyesi gösterildi. Ama Kepez bölgesinde kalan kısım yapılmıyor. İktidar partisinin belediyesi Kepez Belediyesi bu konuda bir adım atmadı. Bizi eleştirenler aynı konumda olan Kepez Belediyesi’ni neden eleştirmiyor.”
Böcek, Tünektepe ihalesinin yapıldığını ama yapılan direklerin zayıf olduğu için yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini, kamunun burada zarar gördüğünü sözlerine ekledi.
TERÖR OLAYLARINA TEPKİ
KONYSİAD Başkanı Bora Terzioğlu ise “Son günlerdeki alçakça saldırılarda şehit olan asker ve polislerimize Allah´tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, Emniyet Güçleri’ne ve milletimize başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifa diliyoruz. Yaşanan terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap, birlik ruhu içerisinde ve ortak akılla teröre ve terör örgütlerine karşı tek vücut olduğumuzu göstermektir. Millet olarak birlik ve kardeşlik içerisinde ülkemize ve geleceğimize yönelik barışçıl tutumumuzu kararlılıkla devam ettirmeliyiz” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.