Uşak TV

BM Önünde Kaçak Göçmen Eylemi

Güncel

BM Önünde Kaçak Göçmen Eylemi

ANKARA (İHA) – Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında kaçak göçmen taşıyan bir botun batması sonucu cansız bedeni kıyıya vuran Suriyeli çocuk için Birleşmiş Milletler (BM) önünde oturma eylemi düzenlendi.
Bodrum’dan yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Kos Adası’na geçmeye çalışan Suriye uyruklu 17 kişinin içinde bulunduğu lastik botun batması sonucu Bodrum’da cansız bedeni kıyıya vuran Suriyeli çocuk için BM binası önünde oturma eylemi yapıldı. AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen oturma eyleminde “Bu utanç insanlığa yeter. Bir çocuk bedeninde tüm insanlık bozuldu” pankartları açılarak, her çocuk için bir demet çiçek dağıtıldı.
Grup adına basın açıklaması yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Kurtcan Çelebi, “Kıyıya vuran Suriyeli göçmen çocuklar değil, insanlıktır. Dünyada savaşlar, zulümler ve vurdumduymazlıklar yüzünden kendilerine yaşamak üzere birkaç metrekare kara parçası bulamayarak umudunu denizlerde arayan insanlık bugün itibari ile artık kıyıya vurmuştur” dedi.
15 dakikalık oturma eyleminin ardından grup olaysız şekilde bina önünden ayrıldı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.