Uşak TV

Bitlis’te Bir Yılda 5 Bin Kişi İstihdam Edildi

Güncel

Bitlis’te Bir Yılda 5 Bin Kişi İstihdam Edildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Bitlis’te 2 bin kişinin daha istihdam edileceğinin müjdesini verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Adayı Vedat Demiröz, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Bitlis’te istihdamın artırılmasına yönelik bir karar daha aldık. Daha yeni işe başlattığımız 2 bin kişinin yanı sıra 2 bin kişi daha iş sahibi olacak” dedi.
İş-Kur alımına ilave 2 bin kişilik yeni eleman alımı yapacaklarını kaydeden Demiröz, taleplerini geri çevirmeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile İş-Kur Genel Müdürü’ne teşekkür ettiğini söyledi. Demiröz, “Sadece milli eğitim müdürlükleri emrine verdiğimiz 2 bin kişinin kurasını yeni çektik ve yarın işbaşı yapacaklar. İlave aldığımız 2 bin kişi ise diğer kamu kurumlarında çalıştırılacak. Bu alımlarla ilgili işlemler önümüzdeki hafta başlayacak. Daha önce Diyanet ve Orman İşletme Müdürlüğü emrine verilen bin kişi çalışmaya devam ediyor. Milli eğitim müdürlüklerinde çalıştırılacak İş-Kur alımlarından sonra 2 bin kişiyi daha işe alacağız. Müftülükler ve Orman Müdürlüğü’nde çalışanlarla beraber 2015 yılında Bitlis’te istihdam sağladığımız kişi sayısı 5 bin kişiye ulaşıyor. Bu sayı neredeyse son 5 yılda sağlanan istihdama eşit. İşsizliğin yüksek olduğu ilimizde bu alımlar halkımıza rahat bir nefes aldıracaktır. En büyük çabamız ilimizde iş imkanlarını artırmak. Değerli hemşehrilerimin destek ve dualarıyla Bitlis’te daha çok istihdam için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.