Uşak TV

Bisiklet Yolu Projesi İçin Çalışmalar Başlatıldı

Güncel

Bisiklet Yolu Projesi İçin Çalışmalar Başlatıldı

Uşak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Tarafından Şehirdeki Uygun Cadde ve Sokaklarda Bisiklet Yolları Oluşturulması İçin Proje Çalışmalarına Başlandı


Uşak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Uşak’ta gerçekleştirilmesi planlanan bisiklet yolu projesi için çalışmalar başlatıldı.

Bisikletliler derneği Başkanı Murat Suyabatmaz tarafından sabah saatlerinde gerçekleştirilen sunum ve değerlendirme toplantısında, bisiklet yolu projesinin gerçekleşmesi halinde kentte yaşanacak olumlu gelişmelere değinildi.

Belediye Başkan Vekili Necat Çolak, Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Buldaş, Belediye Trafik Komisyonu Üyeleri, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Günhan Dağlı ve müdürlük personelinin katıldığı toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Belediyemiz tarafından davet edilen Suyabatmaz yaptığı sunumda bisiklet yolu projesinin amaçlarından bahsederek, bisikletin kentlerde sürdürülebilir ulaşım ve sürdürülebilir yaşam için gerekli olduğunu söyledi. Avrupa ülkelerinde ve New York gibi büyük modern kentlerde bisiklet kullanımının çok yaygın olduğunu belirten Suyabatmaz; bisiklet kullanımının artmasıyla hem trafiğin hem hava kirliliğinin azalacağını, hem de karbon salınımının azalmasıyla daha sağlıklı ve kaliteli bir doğal yaşam sağlanacağını ifade etti.

Bisiklet kullanımının yaygınlaşmasıyla aynı zamanda ekonomik anlamda da fayda sağlanacağını belirten Suyabatmaz, Uşak’ta gerçekleştirilecek böyle bir projeyle, kentte yaşam kalitesinin büyük oranda arttırılmasının mümkün olduğunu kaydetti.

Çalışmanın amacını “daha çevreci bir toplum oluşturmak, sağlık, ekonomik ve çevre açısından fayda sağlamak” olarak özetleyen Suyabatmaz, Uşak Belediyesi’ni böyle anlamlı bir projeye adım attığı için de kutladı.

Uşak belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından geliştirilecek olan proje dahilinde, uygulama yapılacak muhtelif cadde ve sokaklar tespit edilerek çalışmalara başlandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.