Uşak TV

Biçki Nakış Kursu Kadınların Hayatını Değiştirdi

Güncel

Biçki Nakış Kursu Kadınların Hayatını Değiştirdi

İzmir’in Buca ilçesinde açılan biçki nakış kursuna katılan kadınlar, kurs sayesinde meslek sahibi olurken, üretikleri ürünleri ise sosyal paylaşım siteleri üzerinden satıyor.
Buca ilçesinde, kadınlar için açılan biçki nakış kursu, onlarca kadının hayatında yeni bir sayfa açtı. Buca Belediyesi tarafından Evka-1 Semt Evi’nde açılan kurs yoğun ilgi görürken, kadınlar öğrendikleriyle meslek sahibi oldu. Kurslardan aldıkları bilgilerle özel tasarım yapan kadınlar, birbirinden özel tasarımları ise sosyal paylaşım sitelerinden satmaya başladı. Hepsinin ayrı ayrı hikayesi olan ve kurslarla hayatı renklenen onlarca kadından bazıları ise kendi işinin patronu olarak şirket kurdu.
Kurslara katılan kadınlardan Burcu Eral, evlendikten sonra eşinin çalışmasına izin vermediğini ve evde çok sıkıldığını anlattı. Kurslarda yaptıklarının satışını sosyal medya üzerinden yaptıklarını kaydeden Eral, kurslar sayesinde organizasyon şirketi kurma hayaline adım adım ilerlediğini söyledi. Eral kurslar için Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve ekibine de teşekkür etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.