Uşak TV

BERBER VE KUAFÖRLERİN AÇILIŞI ERTELENMELİ, GEREKLİ FİLİASYON ÇALIŞMASI HIZLANMALI

Güncel

Nüfusa göre Korona Virüs Vakasının en çok görüldüğü yerlerden biri olan Uşak’ta ne yazık ki alınan önlemler ve mücadele yetersiz kalıyor. Virüs her geçen gün artarken Filiasyon çalışmalarının zamanında yapılmaması önlemlerin zamanında alınmaması ve hastalık çıkan yerin hemen karantinaya alınmaması nedeniyle sayı her geçen gün artıyor.

Virüs çıkalı aylar oldu ama yetkili hiçbir ağızdan tek kelimelik açıklama bile yapılmıyor.

11 Mayıs Pazartesi itibari ile berber ve kuaförler açılacak ama test yapılanların %20 si pozitif çıktı. Diğerlerin test sonuçları belli değil ve bazılarının daha testleri bile yapılmadı. Hal böyleyken berber ve kuaförlerin açılmasına izin vermek cinayete ortak olmak demektir.

 Virüs Sadece Banaz, Eşme değil Uşak’ta da kol geziyor. OSB ye sıçradı ve bazı fabrikalarda 6 şar 7 şer vakaya rastlandı. Bunun en büyük sebebi ise zamanında önlem alınmaması. Adam Eşme’de bir fabrikada çalışıyor virüse yakalanmış ama karısı Uşak Tekstil Osb de bir fabrikada çalışıyor. Virüs’ü fabrikaya bulaştırıyor. Şimdi soruyoruz Niçin bu kadın karantinaya alınmadı. Kuaför bayan’ın testi pozitif çıkmış kocası az önce hastaneye bırakıp gitti. Niçin bu testi pozitif çıkanların aileleri de uyarılmıyor.

Sayın Sağlık Müdürü Sayın Vali siz virüs ile böyle mi mücadele ediyorsunuz! Geç müdahale edilen her dakika virüs acımasızca herkese bulaşıyor. İnsanlar bilmeden başkalarına da bulaştırıyor. Şimdi bu pozitif çıkan berber ve kuaförlerden kaçı kaçak tıraş yaptı kaç kişiye yaptı bir düşünün. Uşak’ın hali ne yazık ki içler acısı. Bu işin şakası yok.

Örneğin Eşme’de ki fabrikada virüs ilk tespit edildiğinde gerekli filiasyon çalışması tam yapılmış olsaydı fabrika zamanında taranmış olsaydı virüs bu kadar çok kişiye bulaşır mıydı? Tabi ki bulaşmazdı. İş işten geçtikten sonra aldığınız önlemler inanın hiçbir işe yaramıyor. Her geçen gün vaka ve can kaybı sayısı artıyor. Lütfen virüs’ü durdurmak için zamanında gerekeni yapın daha fazla canımız yanmasın.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.