Uşak TV

Belediye Konservatuarı Hedef Büyüttü

Güncel

Belediye Konservatuarı Hedef Büyüttü

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Belediye Konservatuarında bu yıl bine yakın öğrenci 20 farklı dalda eğitim gördü.
Belediye Konservatuarı bu yıl bine yakın öğrenciye, aralarında tiyatro, resim, halk oyunları ve çalgı aletlerinin de bulunduğu yaklaşık 20 farklı dalda eğitim verdi.
2010 yılında kurulan ve her yıl hitap ettiği kitleyi genişleten Adıyaman Belediyesi Konservatuarı’nın amaç ve faaliyetleri hakkında bilgi veren konservatuar yetkilileri, “Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2010 yılında kurulan Belediye Konservatuarının temel amacı ilimizde yozlaşan kültür karşısında unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizin gençlerimize öğretilmesi sağlanmaktadır. Böylelikle sahip olduğumuz kültürel değerlerin kaybolmadan nesilden nesle aktarılması amaçlanmaktadır. Bu amaca matuf eğitimler veren birimimizde her yıl ortalama 15 ila 20 arasında dalda eğitim verilmektedir. Eğitim öğretim döneminde Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk halk oyunları, resim, tiyatro, çocuk korosunun yanı sıra bağlama, ney, mey, kaval, gitar, piyano, ud, keman, ritim, kanun, tambur, kabak kemane gibi enstrüman kursları da verilmektedir. Eğitim öğretimin yanı sıra birimimiz ulusal düzeyde gerek görülen platformlarda ilimizi temsil etmektedir, ulusal yarışmalara da katılmaktadır. Yine belediyemizin ve diğer kurumların özel gün ve haftalarında düzenledikleri etkinliklerde görev alan konservatuarımızda görev yapan öğretim elemanlarının tamamı kendi alanlarında yükseköğrenimini tamamlamış uzman kişilerden oluşmaktadır.
Eğitim öğretim sezonunda hafta sonları ayrıca yaz aylarını değerlendirmek amaçlı yaz kursları açarak 2 ay boyunca tatilini değerlendirmek isteyen birçok öğrencimize hafta içi de hizmet vermektedir. 2010 yılında eğitim öğretim döneminde toplam 300 öğrenci yine aynı yıl yaz kursunda 320 öğrenci, 2011 yılında eğitim öğretim döneminde toplam 280 öğrenci aynı yıl yaz kursunda 320 öğrenci, 2012 yılında eğitim öğretim döneminde toplam 325 öğrenci aynı yıl yaz kursunda 340 öğrenci, 2013 yılında eğitim öğretim döneminde toplam 360 öğrenci aynı yıl yaz kursu 350 öğrenci, 2014 yılında ise eğitim öğretim yılında 320 öğrenci kayıt yaptırmış bulunmaktadır.
Konservatuarımız 2014 yılında; Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği Konserleri ve Tiyatro ile Resim Sergisi açılmıştır. Ayrıca ramazanlık programları çerçevesinde mahalle etkinlikleri yapmıştır” şeklinde konuştular.
Önümüzdeki yıllarda hedeflerinin her yıl ortalama bin öğrenciye hizmet vermek olduğunu da belirten yetkililer, 2016 yılı hayıtlarının da sürdüğünü belirterek sözlerini şöyle tamamladılar:
“2015 eğitim öğretim yılı yaz kurslarında; Bağlama, Keman, Gitar, Piyano, Resim, Ney, Tiyatro alanlarında eğitimler verildi. Her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun bir ilgiyle kurslarımız tamamlandı. Kurslarımız için 2016 eğitim öğretim yılı yeni dönem kayıtları da başlamış bulunuyor. 2016 yılı eğitimimize Ekim ayında başlayacağız ve derslerimiz hafta sonları olacaktır” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.