Uşak TV

Belediye Komisyon Toplantısı Yapıldı

Güncel

Belediye Komisyon Toplantısı Yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyon Toplantısı Meclis yapıldı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır’ın başkanlığındaki komisyon toplantısı, Büyükşehir Belediye Sarayı Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 37 gündem maddesiyle toplanan Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde 11. maddeye olan itiraz reddedildi. Gündem maddesi 11. madde de, Atakum ilçe sınırları içinde bulunan, belediye hizmet alanı, spor alanı, ticaret alanı kullanımlarının yeniden düzenlenerek belediye hizmet alanı kullanımının sağlık alanı kullanımına dönüştürülmesine ilişkin Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nce 14 Temmuz 2015 tarihinde kabul edilen imar planı değişikliğine, Mimarlar Odası Samsun Şubesi tarafından yapılan itiraz reddedildi. Sağlık alanı için ayrılan yerin hastane olma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, "Benimde bu konuda pek fazla bir bilgim yok. Fakat Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın Sağlık Bakanlığı ile görüşüp bu yerin hastane olması konusunda anlaştığını noktasında söylentiler var. Ama sonrasın da farklı birşey olup olmadığından haberim yok. Tabi orada hastane veya poliklinik olabilmesi için imar değişikliği gerekiyor. Biz işin bu boyutundayız. Fakat projelendirme ve kullanım açısından değerlendirilesi Atakum Belediyesi’nin takdirinde olan bir şeydir" dedi.
AKYÜZ: "KAMU HASTANERİ GENEL SEKRETERLİĞİ’NE SORDUK"
Konuyla ilgili söz alan Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Erkan Akyüz, "Bu konuda yetkili olan Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bu konuyu bizzat sorduk. Kendisinin bize iletmiş olduğu yazılı açıklamada, o bölgede bir kamu hastanesinin yapılamayacağı noktasındaydı. Kendisiyle bir görüşme yapılmadan Atakum Belediyesi’nin böyle bir karar alamayacağını belirtti. Burada sadece acil durumlarda müdahale edilecek bir acil servisin ve hasta muayene hanesi içindeki 22 tane doktorun tahsis edilebileceği bir yerin olabileceği belirtti" diye konuştu.
ÇAKIR: "TAŞHAN’I ESKİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTURACAĞIZ"
Komisyonda gündem dışı olarak Taşhan’ın önündeki çıkıntının restore edilmesi görüşüldü. Taşhan’ın giriş noktasında ki çıkıntının önceden yol açılması için kırıldığını söyleyen Turan Çakır, "Biz orayı restore ederek eski haline getireceğiz. Bununla alakalı kuruldan çıkan bir karar var. Orayı aslına uygun yapacağız. Dolayısıyla Taşhan büyüyecek ve orjinal haline kavuşacak" şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.