Uşak TV

Bedensel Engellilerin YSK’dan Talebi

Güncel

Bedensel Engellilerin YSK’dan Talebi

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, 1 Kasım seçimlerinde engellilerin oy kullanacağı sandıkların giriş katında olmaması halinde oy kullanmayacaklarını belirtti.
Hayriye Hakyemezoğlu dernek binasında yaptığı açıklama ile bedensel engelli vatandaşların oy sandıklarının giriş katlarına konulmasını istedi. Birçok bedensel engelli vatandaşın seçimlerde oy kullanamadığını belirten Hakyemezoğlu, “Engelliler olarak yetkililere ve Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’na seslenmek istiyoruz. Engelli arkadaşlar oy kullanmak için oy kullanacağı yerlere gittiğinde üst katlarda oy kullanmak zorunda kalıyorlar. Bu sebepten dolayı engelli arkadaşlarımızın çoğu geri dönüyor. Bu konu bizi oldukça üzüyor. Biz istiyoruz ki engelli arkadaşlarımız da oy kullansın. Bizim oylarımız da geçerli. Her ne kadar Samsun’da engelli arkadaşlar 3. sınıf muamelesi görse de bizlerde vatandaşlık görevimizi yerine getirmek istiyoruz. Oyumuzu kullanmak istiyoruz. Birçok arkadaşımız ikinci veya üçüncü katlara çıkamadığı için oy kullanmadan geri dönüyor” dedi.
“BİZ DE İNSANIZ, ZORUMUZA GİDİYOR”
Kucakta taşınarak oy kullanmaya götürülmelerinin onurlarına dokunduğunu belirten Başkan Hakyemezoğlu, “Biz engelliler olarak kucaklarda üst katlara çıkartılıp oy kullanmak istemiyoruz. Alt katlara sandık kurulursa çok memnun oluruz. Derneğimize bir sandık getirseler de iyi olur. Engelliler de böylece rahat bir şekilde oylarını kullanmış olur. Engelliler oy kullanacağı yerlere gittiğinde bazı sandık görevlileri engellilere, ‘biz sizi kucağımızda çıkarıp oyunuzu kullandıralım’ dediklerinde bizim de gururumuz, onurumuz var. Zorumuza gidiyor. Kolaylık varken neden zorluğa kaçıyoruz ki? Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi üyeleri olarak sandıklarımız giriş katlara konulmazsa oy kullanmayı düşünmüyoruz” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.