Uşak TV

BEDAVA MASKEDEN GELDİK VALİLİKLER MASKE SATACAĞA!

Güncel

Günlerdir bir maske tartışmasıdır devem ediyor. Daha da biteceğe benzemiyor. Önce 20 kuruş maliyeti olan maskeler 3-5 TL ye kadar satılmaya başlandı. Sonra pahlı satılıyor diye bazı eczane ve medikal firmalarına cezalar kesildi. Sonra Devlet bedava verilecek parasız olacak kimse maske almasın satmasın yasak denildi. Bu defa da kimse maske bulamadı. Geldiğimiz noktada ise Devlet 10 kişiden fazla işçi çalışan yerlerde maske takılmasını zorunlu hale getirdi ve Valilikler parayla maske satacak! Evet yanlış duymadınız Valilikler işi gücü bırakıp maske satacak.  İsterseniz Çin de başlayan Virüs'ün ilk günlerine dönelim. Virüs çımadan önce hem Türkiye de maske üretimi avrdı hemde Çin'den gelerek piyasaya veriliyordu ve tanesi en fazla perakende 50 kuruşa satılıyordu. Çin de virüs başlayınca Türkiye de maske piyasasında bir şeyler olmaya başladı. Şubat ayında Çin'e göndereceğiz denilerek piyasadan 2 TL ye kadar maske alındı. Bütün fabrikalar yeni sipariş almadı. Fabrika sahipleri maske siparişi almadı çünkü birileri gidip bütün çıkan maskeleri almak için sözleşme imzalmıştı. 
Piayasada maske bulunamayınca maske fiyatları hızla artı. Ecza deposuda bile tıbbi maske 180 TL oldu. Ama bir yandan da 2 TL ye maske sattın diye eczanelere 10'ar bin TL cezalar kesildi. 
MASKE SATMAK YASAK MASKE VEREN YOK!
Sonra ne mi oldu Cumhurbaşkanımız maske satmak yasak dedi. Marketler müşterilerine verecek dedi. Kimse Maske satmayacak dedi. Eczaneler maske satamıyor. Medikalciler maske satamıyor. Marketler maske vermiyor, satmıyor. Bize hemüz gelen bir şey yok diyor. PTT Henüz kimseye maske getirmedi. Zaten E-devlet ve PTT sayfaları ilk zamanlar çökmüş durumda. Marketler maskesiz içeri almıyor.. "Bu vatandaş maskeyi nereden bulacak" derken işin iç yüzü bugün ortaya çıktı. 

Bugün UTSO dan Uşak Ticaret ve sanayi Odasından ve Uşak'ta bulunan iki Osb'den tüm üyelere bir mesaj gitti. Mesaj da aynen harfiyen şunları yazıyor.


Sayın Üyemiz,Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için yayınlanan genıelgeye istinaden toplu işyerlerinde maske kullanılması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda 10 ve üzeri çalışanı olan firmalara Valilikler bedeli karşılığında maske tahsisi sağlayacaktır. Maske ihtiyacı olan firmalarımızın günlük maske ihtiyaçlarının ne kadar olduğunu saat 13.00'e kadar OSB müdürlüklerine veya Odamıza bildirmesini rica ederiz. B016

Evet aynen böyle yazıyor. Valilikler işi gücü bırakıp maske satacak. Bizi yönetenler Bu virüsü nasıl önlerim nasıl yok ederim nasıl daha az insanının ölmesini sağlarım diye uğraşacağına işi gücü bırakmış maske ile uğraşıyor. 
Sadece maske eğil kolonya yapımında dezenfektan yapımında ve temizlik mazlemesi yapımında kullanılan Etil alkolü bulmak ve uygun fiyat almak imkansız. O kadar pahalınmış ki akıllara zarar. Devleti yönetenler maske satacağım maske dağıtacağım diye uğraşacağına fiyatlara zam yapılmasına engel olsaydı bu hale düşmezdik herhalde. 

FİYAT NE OLACAK 
Şimdi merakla bekliyoruz Valilikler maskeyi kaç paradan satacakFahiş fiyattan mı yoksa gerçek değeri olan en fazla 50 kuruşdan mı? Eğer maliyeti 20 kuruş perakande satışı 50 Kuruş olan maskeler bu fiyatlardan satılırsa alkışlarız ancak bunun üzerinde bir fiyat varsa işin içinde çok şer var demektir. Bu maskelerin devlete kimler tarafından kaça satıldığına bakmak gerekir.
Bu arada 10 katı fiyata maske makinası alıp maske üreteceğim diye çabalayan bazı kurum ve kişilerde maske yapacak bez bulamıyor. Anlaşılan bu maske işi daha çok konuşulacağa benziyor. 

Yorumlar (1)

Vatandaş 4 Yıl Önce

Maske de ki yılan oyunu nolur bilmem ama eczaneden tanesi beş tl ye ve yedi tl ye aldık hiiç öyle iki tl ye filan maske satmadılar fırsatçılık yaptılar ayıp ya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.