Uşak TV

Bebeklerde Flaşlı Fotoğraf Çekimine Dikkat

Güncel

Bebeklerde Flaşlı Fotoğraf Çekimine Dikkat

Bebek fotoğrafçısı Nalan Öztunalı, “Bebek fotoğrafı çekimlerinde asla flaş kullanılmamalıdır. Flaş, yeni doğan bebeklerde gözlerde hasarlara sebep olabilir” dedi.
Günümüzde gelişmiş teknoloji sayesinde her anımızı fotoğraflamak mümkün. Profesyonel fotoğraf makinelerinden telefonlar ve piyasadaki mevcut farklı kameralara kadar herkesin elinde bir fotoğraf makinesi bulunuyor. Yaşadıklarını unutulmaz yapmak isteyenler için her an özel, fakat özellikle yeni doğan bebekler söz konusu olduğunda anne ve babalar ilk merhabadan itibaren her anı çekmek istiyor. Bebek fotoğrafı çekmek çok kolay gibi görünse de aslında bir uzmanlık alanı gerektiriyor. Yeni doğan bebekler, çok hassas ve özen gösterilmesi gereken kırılgan varlıklar olduğundan fotoğraf çekerken onları rahatsız etmeden, hayata uyum sürecini ve sağlıklarını tehlikeye atmadan hareket etmek gerekiyor.
“ASLA FLAŞ KULLANMAYIN”
Bebek fotoğrafçısı Nalan Öztunalı, cep telefonu kamerası ile de fotoğraf çekildiğini ancak bu tekrarı olmayan anlar için daha profesyonel makineler önerdiğini belirtti. Öztunali, “Kompakt ya da yarı profesyonel fotoğraf makineleri ile yapılan çekimlerde istenilen görüntü kalitesine ulaşmak mümkün değildir. Buradaki en önemli teknik konu ise, bebek fotoğrafı çekimlerinde asla flaş kullanılmamasıdır. Flaş, yeni doğan bebeklerde gözlerde hasarlara sebep olabilir. Flaşsız çekim zorunluluğu, profesyonel ekipmanları da gerekli kılmaktadır. Kullandığınız makinenin full frame (tam kare) olması sayesinde fotoğraflarınızın kalitesi yükselirken, kullandığınız üstün teknoloji objektif sayesinde de yetersiz ışık alan ortamlarda en iyi sonuçlara ulaşabilir, geniş açı çekim yapabilir ve alan derinliğini çok başarılı şekilde kullanabilirsiniz” dedi.
“BEBEK FOTOĞRAFÇISI AİLE, HASTANE PERSONELİ VE BEBEKLE UYUMLU OLMALI”
“İyi bir doğum fotoğrafçısı, uyulması gereken steril ameliyathane ve bebek odası kurallarına da hakim olmalı ve ameliyathane ekibinin çalışmalarına engel olmayacak şekilde çekimini yapabilmelidir” diyen Nalan Öztunalı, “Başka bir önemli nokta ise doğru anları, doğru açıları ve doğru ışığı yakalayabilmektir. Bebeğin ilk ağlaması, anne ile ilk kavuşma anı, ilk kilosunun ve boyunun ölçüsü tekrarı olmayan anlardır. Bütün bu muhteşem anlar yaşanırken, önemli olan tüm aile bireyleri ve dostların o anları sizinle paylaşabilmeleri ve fotoğraf çekme telaşı ile uğraşmamalarıdır. Tecrübeli bir doğum fotoğrafçısı, doğum sürecinde anne babanın heyecanını, telaşını anlayan ve bu duyguları en iyi şekilde kadrajına yansıtan kişi olmalıdır” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.