Uşak TV

Bayram Özcan Basına Yapılan Saldırıları Değerlendirdi

Güncel

Bayram Özcan Basına Yapılan Saldırıları Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Özcan, son günlerde basın kuruluşlarına yapılan saldırılar ile ilgili açıklama yaptı.
Av. Bayram Özcan yaptığı yazılı açıklamada, son günlerdeki basına yönelik saldırılar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Basın kuruluşlarına yapılan saldırılarda hiçbir gözaltı yapılmadığını öğrendiklerini belirten Özcan, “Açıkça Anayasa ile teminat altına alınmış olan basın özgürlüğüne yapılmış bu saldırılar bu bağlamda esasen Anayasal bir suçtur. Ayrıca milletin verdiği oylarla milletvekili olmuş bir insanın milli irade ne olursa olsun biz bildiğimizi yaparız demesi milli iradeye, Devlete, Anayasaya cürettir, meydan okumadır” dedi.
Saldırılar sonrasında savcıların gerekeni yapmadığını öne süren ve bu durumu eleştiren Özcan, “Özgür basın, ifade hürriyeti ve düşünce yayma hürriyeti ile eşanlamlı olarak kabul edilmiştir. Nitekim basın, bir toplumun dili, gözü, kulağıdır. İnsanlar basın sayesinde gerçekleri öğrenme fırsatı bulur. Halkın denetimi için basın çok önemlidir. Basın hürdür ve hür olmalıdır. Hür basının ortaya döktüğü gerçekler ile kamuoyu sağlıklı bir değerlendirme yapabilir, iradesini oluşturabilir.
Siyasal iktidarlar şayet memleketin, halkın menfaatlerini, esenliğini düşünüyor ise basın özgürlüğünün kefili olmalıdır. 3-5 çapulcu basını yolundan çeviremez. Basında çıkan haberleri beğenmediğinde 3-5 çapulcu gidip gazete bastığında iktidar buna engel olmuyorsa akla siyasal iktidarın basını dizayn etmek için 3-5 çapulcuyu kullandığı gelmelidir. İktidar yaptığı diğer tüm hukuksuzlukları gibi bu vebalden kurtulamaz. Bu kara günlerin bir an önce aydınlığa dönmesi temennilerimle değerli basın mensubu arkadaşlarıma saygılarımı sunuyorum"diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.