Uşak TV

Battalgazi Dualarla Alınacak

Güncel

Battalgazi Dualarla Alınacak

Seyitgazi Belediyesi’nin düzenleyeceği 1 Eylül Seyitgazi’nin kurtuluşu ve Battalgazi’yi anma etkinliklerinin hazırlıkları tamamlandı.
Seyitgazi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93 yılı kutlaması ve Seyyid Battal Gazi’yi anma etkinlikleri 1 Eylül Salı günü gerçekleşecek.
Etkinliklerin gündüz ayağı Seyitgazi Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da resmi törenle başlayacak. Yöresel ikramlar ve sergi açılışı olacak. Aynı gün saat 12.00’de Battal Gazi Külliyesi’nde Seyyid Battal Gazi’yi anma töreni gerçekleştirilecek. Burada Seyyid Battal Gazi ve Şehitler için Mevlid’i Şerif okunduktan sonra Seyyid Battal Gazi Lokması dağıtılacak. Seyitgazi Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu etkinliklerin akşam ayağında ise Mehmet Zeyd Yıldız’ın sunumuyla, ünlü sanatçılar Osman Vahid Özdal ve Serdar Tuncer Seyitgazililerle buluşacak. İlahi ve şiir dinletilerinin ardından Seyitgazi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl kutlaması ve Seyyid Battal Gazi’yi anma törenleri manevi bir atmosferde tamamlanmış olacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.