Uşak TV

Başkan İhsan Tunçoğlu: Basın Kartı Yönetmeliği’ndeki Yenilikler Yürürlüğe Girdi

Güncel

Başkan İhsan Tunçoğlu: Basın Kartı Yönetmeliği’ndeki Yenilikler Yürürlüğe Girdi

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu, Yeni Basın Kartı Yönetmeliği’nin, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini kaydetti.
Tunçoğlu, yaptığı açıklamada, yönetmelikle birlikte sektör temsilcisi gazetecilerin, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından verilen Basın Kartı sahibi olmalarını kolaylaştırıcı yenilikler getirildiğini dile getirdi.
Tunçoğlu, "Basın kartları bekleme süreleri kısaltılmıştır.Katılımcı bir uygulama başlatılmıştır.Basın iş kolunda en az 5 yıl çalıştığını belgeleyenlere beklemeden basın kartı verilmesi hakkı getirilmiştir.Engelli meslektaşlarımıza bekleme süresi aranmadan basın kartı verilecektir.Emeklilik işlemlerinde kolaylıklar sağlanmıştır.Önceki yönetmelikte komisyonda yer alan T.Gazeteciler Federasyonu(TGF) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin komisyondan çıkarıldığı görülmektedir. Öte yandan Türkiyenin en büyük ve en güçlü üst meslek kuruluşu olan ve 8 bölge federasyonunun oluşturduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na (TGK) üyelik hakkı verilmemesi ise tamamen haksızlıktır. Yanlış bir uygulamadır ve düzeltilmesi gerekir.
Anadolu gazete sahiplerinin Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim ve Denetleme Kurulu’na seçtiği Nuri Kolaylı, Mustafa Arslan ve Şevket Erzen’in yeni yönetmelikle ’Basın kartları komisyonunda’ üye olarak yer almalarından memnuniyet duyduğumuzu belirterek, kendilerini kutluyor ve başarılar diliyorum.Yeni yönetmeliğin tüm basın camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.