Uşak TV

Basiretsiz Politika Terörü Artırıyor

Güncel

Basiretsiz Politika Terörü Artırıyor

Türk Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Ahmet GÜRTEN Hakkari Şemdinli İlçesi Gediktepe mevkiinde bulunan askeri birliğe düzenlenen saldırıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Gürten yaptığı yazılı açıklamada: “Hükümetin bölücülükle mücadelede sergilediği basiretsiz politika sayesinde, adeta terörizm ve bölücülük teşvik edilir hale geldi. AKP’nin, neredeyse sıfır kayıpla devraldığı terörle mücadele, gelinen noktada hemen hemen her gün şehit verdiğimiz; güvenlik görevlilerimizin, ailelerinin ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanamadığı aciz bir sürece dönüşmüştür. Hükümet çevrelerinin, övünerek dillerinden düşürmedikleri açılım, artık anlaşılmıştır ki, PKK açılımı haline dönüşmüştür. Analar ağlamasın sömürüsüyle başlatılan açılım sürecinde gördük ki; ağlayan terörist analarının sayısı azalmış, fakat şehit analarının gözyaşları sel olmuştur.

Dünyanın hiçbir medeni ülkesinde, devlet bu kadar aciz duruma düşürülemez. Terör örgütü her gün saldıracak, her gün vatan evlatları toprağa düşecek; buna karşılık, ülkenizde katil sürüsünün başı ağırlandığı saraydan örgütünü yönetecek, terörist örgüt destekçileri cüretkârca ortalıkta gezecek, hatta meclisinizde devletinize kafa tutacak ve dahası örgüt mensupları törenlerle halaylarla karşılanacak!

İşte bu gariplikler bizim ülkemizde yaşanıyor; hem de ülkemizi yönetenlerin beceriksiz politikaları sayesinde hazırlanan zeminde gerçekleşiyor.

Türk Milleti, sorumluluk makamında oturanlardan; ‘Terör olayları önümüzdeki süreçte artacak’, ‘Terörün artması mevsimseldir’, ‘Kuzey Irak’a hava ve sınır ötesi harekat düzenliyoruz’ …vs. gibi hiçbir değeri olmayan ve tepkileri geçiştirmeye yönelik saçma beyanları artık duymak istemiyor. Ülkemizi yönetenler ve sorumluluk makamında oturanlar; ya bu ihaneti durdurmalı ya da medeni her ülkede olduğu gibi, beceriksizliklerini itiraf ederek istifa etmeli ve haysiyetlerini kurtarmalıdırlar.

Parçası olmaktan gurur duyduğumuz milletimiz adına, Türk Eğitim-Sen olarak çağrıda bulunuyoruz;

- Açılım safsatasından derhal vazgeçilmeli, sözde demokrasi adına bölücü örgüt destekçilerine müsamaha gösterilmemelidir.

- İmralı’da ikamet eden katil başı tecrit edilmeli, avukatları aracılığıyla örgütünü yönetmesine zemin hazırlanmamalıdır.

- Bölücü örgütün lojistiğine katkı sağlayan Kuzey Irak’taki yönetime karşı en sert tedbirler alınmalıdır.

- PKK’nın uluslararası ekonomik desteği kesilmeli; buna imkan hazırlayan ülkeler nezdinde etkili dış politika unsurları harekete geçirilmelidir. Başta ABD ve AB olmak üzere, küresel güç aktörlerinin somut ve sonuç alıcı adımlar atmaları sağlanmalıdır.

- Anayasa ve hukuk işletilmeli, demokrasi adına PKK’nın TBMM’de cirit atmasına, devletimize kafa tutmasına engel olunmalıdır.

- Tüm vatandaşlarına şefkat ve ilgiyle yaklaşan devletimiz, terör örgütü mensuplarına ve destekçilerine karşı en sert muameleyi göstermeli; böylece, bölücü örgütün bir kısım vatandaşlarımızın temsilcisi gibi gösterilmesine fırsat vermemelidir.

- Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların dramını yüreğinde hisseden milletimiz; bugün 8 yiğidimizi yitirdiğimiz olayda olduğu gibi, ülkemizde PKK teröründen dolayı verdiğimiz kayıpların, üçüncü sayfa haberleri olarak geçiştirilmesine ve sıradan adli vaka olarak görülmesine müsaade etmemelidir. Hem demokratik tavrını yüksek perdeden göstermeli hem de sorumluluk makamında oturanlara görevlerini hatırlatmalıdır.

Şehitlerimize rahmet, Türk Milleti’ne başsağlığı diliyoruz.” Dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.