Uşak TV

Başbakan Ahmet Davutoğlu: “Siz Gönlünüzü Kapatınca Sarı Zarfla Muhatap Oldunuz”

Güncel

Başbakan Ahmet Davutoğlu: “Siz Gönlünüzü Kapatınca Sarı Zarfla Muhatap Oldunuz”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP’li isimlere bakanlık davetini mektupla yapmasıyla ilgili, “Sarı zarfla da olur davet, gönül çağrısıyla da olur. Siz gönlünüzü kapatınca sarı zarfla muhatap oldunuz” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Biz iyi niyetli yolumuza devam ettik. Bütün bu süreçte meşruiyetten bir zerre, bir santim, bir milim ayrılmadık. Şimdi niye mektupla gönderdiler bu teklifleri diye bunu hesaba çekiyorlar. Siz başka yol bıraktınız mı? Yüz yüze görüşelim diye son bir çağrı yaptım. ‘Hayır’ dediniz. Telefonla görüşelim diye zihnimde vardı. Telefonlarımız kapalı dediniz. Geriye bir tek postacı kalmıştı başka bir şey kalmadı. Bazıları onu da reddetmeye kalktılar da yolu yok artık bir şekilde ulaşacak. Şimdi diyorlar ki sarı zarfla davet olur mu? Keşke üçümüz otursaydık nasıl bir hükümet olur bu terör belasıyla nasıl mücadele ederiz, Mehmetçiğe nasıl destek oluruz kardeşliği nasıl baki kalırız diye konuşabilseydik. Başka yol bırakmadılar. Sarı zarfla da olur davet, gönül çağrısıyla da olur. Siz gönlünüzü kapatınca sarı zarfla muhatap oldunuz” ifadelerini kullandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘hayır’ ve ‘ret’ politikalarını yürüttüğünü ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:
“Şimdi de Sayın Türkeş’i reddetmeye çalışıyorlar, ihraç etmeye çalışıyorlar. Allah aşkına devletin ve milletin çağrısına ‘evet’ demiş olan kim olursa olsun onu kim reddederse etsin millet reddetmez. Ben Sayın Türkeş ile dün akşam görüştüğümde kendisine bir kez daha teşekkür ettim. Birkaç sebeple bir güçlü şahsiyetiyle bu baskılara direndiği için, iki bir devlet ve millet görevi düştüğünde herhangi bir başka hesap yapmadığı için ama en önemlisi üç kendisinin siyasi çizgisi itibariyle yol alması gerektiğinde tek başına yürüme cesareti gösterdiği için tekrar huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu aslında güzel bir örnek teşkil etmiştir. Diğer parti liderlerine sesleniyorum; bizler düşman değiliz evet rakibiz, evet halkımızın oyunu almak için rekabet ediyoruz ama hasım değiliz düşman değiliz. Bırakın bu çatışmacı dili, blok iddialarını.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.