Uşak TV

Barış Ve Kardeşliğe Güvercin Uçurdular

Güncel

Barış Ve Kardeşliğe Güvercin Uçurdular

Erzurum Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı ve yöneticiler, Van’dan Erzurum’a gelen otobüsteki yolculara çiçek ve çikolata ikram ederek hep birlikte kardeşliğe güvercin uçurdular.
Terör protestoları sırasında yaşanan istenmeyen olaylar sonrası kardeşlik çağrısı yapan Erzurum Eğitim Bir Sen 2 Nolu şubesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Erzurum’a gelen otobüsteki yolcularla kucaklaşarak, çiçek ve çikolata ikramında bulundu. PKK karşıtı eylemlerin Kürt vatandaşlara yönelmesini şiddetle kınayan Erzurum Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, yolculara hoşgeldiniz diyerek, “Biz bir sivil toplum kuruluşu olarak sizi burada karşılayıp hepinize hoşgeldiniz demek, bundan sonra sürecek yolculuğunuzda hayırlı yollar demek, hem birlik beraberliğimiz ve kardeşliğimiz için eskisinden daha fazla bu birlikteliğe ihtiyacımız olduğunu sizlerle paylaşmak için aranızdayız. Kardeşlik esası üzerine kurulmuş bir medeniyetin çocuklarıyız. Biz de medeniyetler üzerinde izler bırakmış şehrin çocukları olarak buradayız. Bizim birliğe ve beraberliğe eskisinden daha fazla ihtiyacımız var. Çanakkale ruhunu yeniden yeşertmek bizlerin elinde. Yüreklerimizi ortaya koyduğumuzda bütün kin ve nefretlerin yüreklerimizin sevdası karşısında eriyeceğini belirtmek istiyorum. Üzerimizde karabulutları dolandırmak isteyenlerin ne fitne tohumlarını ekmelerine ne de bu milletin çocuklarını birbirine düşürmeye fırsat vermeyeceğiz. Şimdi de sizlerle birlikte barışa ve kardeşliğe güvercin uçurmak istiyoruz” diye konuştu.
Duygu dolu anların yaşandığı karşılama sonrasında otobüsten inen yolcular hep birlikte kardeşlik ve barış için güvercin uçurdular.
“BİZLERİ DUYGULANDIRDINIZ MEMNUN ETTİNİZ”
Yolculardan Tayfur Sinan, yapılanların kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Bu yapılan etkinlik gerçekten çok güzel. Hepimizi son derece duygulandırdınız ve memnun ettiniz. Biz bu ülkede barış ve huzur içerisinde yaşamaktan yanayız. Bin yıllık kardeşliğimizin bozulmasına müsade etmeyiz” dedi.
“TRABZON’DA VATAN TOPRAĞI AMA ORAYA GİRMEMİZ BİRAZ SAKINCALI”
Van’dan yola çıkarak Hopa’ya gittiklerini söyleyen firmanın otobüs şoförü Savaş Başak, son zamanlarda yaşadıkları tedirginlikleri şöyle anlattı: “Şu an Hopa’ya yolculuk yapıyoruz. Üç gün önce Mucur’da camlarımızı kırdılar. Hakaretvari bir şekilde yolcularımızı da tedirgin ettiler. Ben ömrüm boyunca bu kadar zalim günler görmedim. Biz şoför olarak dışarıya çıkamıyoruz. Evimizden çıktığımız zaman ailemiz ‘Nasıl gidip döneceksiniz’ diyorlar. Buraya gelene kadar ailemiz ‘Yetiştiniz mi, ne oldu’ diye en azından her 10 dakikada bir telefon açıyorlar. Bizim birlik ve beraberliğimiz için kenetlendiğimiz en son zamandır. Herkesin birbirine destek vermesi lazım. Şuan Hopa’ya gidiyoruz ama Trabzon’a girmemiz biraz sakıncalı. Orası da vatan toprağı. Gitmesek bu bayram yolcularımızın hepsi perişan olacaklar”
Kendilerini karşılayan Erzurum Eğitim Bir Sen yetkililerine teşekkür eden Başak, “Biz Erzurumlu kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Buradan sesleniyorum hepimiz kardeşiz. Herkes birbirine sahip çıksın kardeşliğimiz daim olsun” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.