Uşak TV

Barış İçin Kadın Girişimi Cizre’ye Geldi

Güncel

Barış İçin Kadın Girişimi Cizre’ye Geldi

Barış İçin Kadın Girişimi üyeleri, Şırnak’ın Cizre ilçesine gelerek şiddetli çatışmaların yaşandığı mahallelerde incelemelerde bulundu.
Türkiye’nin farklı illerinden Barış İçin Kadın Girişimi adıyla Şırnak’ın Cizre ilçesine gelen 22 kadın aktivist, geçen günlerde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 9 gün sürdüğü ve şiddetli çatışmaların yaşandığı ilçede inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Taziye evlerini ziyaret eden Nur, Sur ile Yafes mahallelerini gezen kadınlar, daha sonra gazetecilere bildiri dağıttı.
Bildiride, özetle şunlar kaydedildi:
“Biz batıda yaşayan kadınlar, Cizre’ye acıları paylaşmaya, yüreklerimizi ortaklaştırmaya, kardeşlerimize ulaşmaya, ‘Şimdi hepimiz Cizreliyiz’, demeye geldik. Bir zamanlar çoğumuz bilmiyorduk, görmüyorduk, inanmıyorduk bu topraklardaki insanlara reva görülen zulme. Ama artık biliyoruz. Her şey gözümüzün önünde oluyor ve artık kimsenin bilmiyordum deme hakkı ve mazereti yok. Şimdi acıları paylaşıyoruz, barış için el ele verirsek sevinçleri paylaşacağımız günler gelecek. O günlere Cizre kadar İstanbul’un, İzmir’in, Antalya’nın, bütün ülkenin hasreti var. Hasretimizi ortaklaştırmaya geldik.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.