Uşak TV

Bandırma’da Kurtuluş Günü Coşkusu

Güncel

Bandırma’da Kurtuluş Günü Coşkusu

Balıkesir’in Bandırma ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93’ncü yıldönümü nedeniyle törenler ve coşkulu etkinlikler gerçekleştirildi.
İlçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 93’ncü yıldönümü etkinlikleri, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törenle başladı. Resmi makamlar, meydandaki Atatürk anıtına çelenkler bıraktı ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Garnizon Komutanı ve Hava Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, daire müdür ve amirleri, siyasi parti, dernek, oda ve bazı sivil toplum kuruluşların başkan ve temsilcileri, gaziler, muhtarlar, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı, Belediye Başkanı Dursun Mirza yatı. Mirza, “Türk yurdunu işgale yeltenen düşmanla silahlı son muharebeler Bandırma Ayyıldıztepe’de yaşanmıştır. Tüm dünyaya meydan okuyarak kazandığımız Kurtuluş Savaşı, ancak özgürlük ve vatan uğruna ölüme güle oynaya koşan kahramanların yazabileceği bir destandır. Bu destanı yazan kahramanları anlatacak sözcükleri bulabilmek mümkün değildir. Bizi bölerek güçsüzleştirmeye çalışıyorlar. Aynı cephede aynı kutsal değerler için savaşan Mehmetlerin arasına ayrılık tohumlarını ekmeye uğraşıyorlar. Bizi Türk, Kürt, Alevi Sünni diye birbirimize düşman etmeye çalışıyorlar. Pek çok hayalleri, umutları, gelecek planları olan o gençleri kara toprağa vermenin acısını artık yaşamak istemiyoruz” dedi.
Daha sonra, halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Folklor gösterisindeki efelerin oyunları, izleyenlerin ilgisini çekti ve alkışlandı. Kurtuluş etkinlikleri, ilçedeki Ayyıldız Tepe mevkiindeki Son Kurşun Anıtı’nda devam etti. Protokol mensupları, Son Kurşun Anıtı’na çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Ardından askeri manga, saygı atışı gerçekleştirdi. İlçe Müftüsü Süleyman Küçük, şehitler anısına dua okudu. Duygusal anlar yaşanan törende gaziler, beylik tabancaları ve tüfeklerle atış yaptı. Kontrollü yapılan atışlarda herhangi bir aksaklık yaşanmadı. Programın sonunda, davetlilere pilav ve ayran ikram edildi. Kurtuluş günü etkinlikleri, bu yıl ilki düzenlenen ve ünlü başpehlivanların yarışacağı yağlı pehlivan güreşleriyle devam etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.