Uşak TV

BANAZ'DA 32 MİLYON TL LİK HIZ CEZASI

Güncel

Banaz'da Sürücülere 2 kilometrelik yolda 3 ceza

 Banaz ilçesinde kurulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi ile 43 günde 32 milyon lirayı bulan tutarda 100 bin 718 hız sınırı aşma cezası uygulandı
- Yaklaşık 2 kilometrelik mesafede art arda 3 noktaya yerleştirilen 6 cihazın her ölçüm için ayrı ceza kesmesi üzerine valilik inceleme başlattı 
- Uşak Valisi Okur: 
- "2 dakika içinde 3 kez ceza uygulanan sürücüler var. Konuyu her yönüyle inceliyoruz. Sürücülere birden fazla ceza yazılmaması konusunda talimat verdim"
Uşak'ın İzmir-Ankara karayolu üzerindeki Banaz ilçesinde 43 gün önce faaliyete geçen "Trafik Elektronik Denetleme Sistemi" (TEDES) ile 100 binin üzerinde hız sınırını aşma cezası yazılması dolayısıyla gelen şikayetler üzerine valilik harekete geçti.
Banaz Belediyesi'nin "Gelir Paylaşımlı Trafik Elektronik Denetleme Sistemi" kapsamında özel bir şirket ile imzaladığı protokol gereği ilçe içinden geçen yaklaşık 2kilometrelik yoldaki 3 noktaya hız ölçen 6 cihaz kuruldu. 
Günlük ortalama 11 bin aracın geçiş yaptığı yolda 24 saat kesintisiz ölçüm yapan cihazlar, saatte 70kilometre olan hız sınırının aşılıp aşılmadığını denetlemeye başladı. Şirket ve belediye arasında imzalanan protokol gereği, her bir ölçüm cihazının belirlediği ihlaller için trafik cezası uygulanmaya başlandı. 
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre sistemin faaliyette bulunduğu 43 günde hız sınırı aşımı tespitiyle 100 bin 718 trafik cezası uygulandı. Polis tarafından düzenlenerek adreslere posta yoluyla tebliğ edilen cezaların toplam bedeli ise 32 milyon liraya yaklaştı. Sistemin 189 ile 391 lira arasında uygulanan hız sınırı aşma cezalarından, günde ortalama 2 bin 342 adet kestiği belirtildi.
-"Konuyu her yönüyle inceliyoruz"
Uşak Valisi Ahmet Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her bir ölçüm cihazı için ayrı ceza kesilmesiyle ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek olayın her yönüyle incelendiğini bildirdi. 
Trafik kazalarının önlenmesi için tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Okur, şu bilgileri aktardı:
"Bölgede hız kontrolü yapıldığına dair sürücüleri uyarmak amacıyla yeteri kadar uyarıcı işaretleme yapılmamış, ivedilikle bu sorunun çözülmesini istedim. Hız ihlali yapan sürücülere kısa mesafede birden fazla ceza kesilmesini doğru bulmuyorum. 2 dakika içinde 3 kez ceza uygulanan sürücüler var. Konuyu her yönüyle inceliyoruz. Sürücülere birden fazla ceza yazılmaması konusunda talimat verdim" dedi.
-"Cezalar iptal edilir"
Avukat Emin Özçelik ise söz konusu sistemle 2kilometre mesafede art arda 3 kez trafik cezası uygulanmasının hukuka aykırı olduğunu savundu.
Ülke genelinde kurulan benzer sistemlerde sürücü 2kilometrelik etapta hız ihlali yaptığında tek cezaya muhatap kaldığını anlatan Özçelik, Banaz'da ise tek ihlale 3 ceza birden kesildiği bir ortam oluştuğunu söyledi.
Sisteme ilişkin uyarıcı işaretler de bulunmadığına dikkati çeken Özçelik, şu görüşleri dile getirdi:
"Ortada çok ciddi bir rant söz konusu. Birden fazla hız cezası kesilen sürücüler sulh ceza mahkemelerine başvurmalı. Yol kullanıcılarına ceza vermek amacıyla bilgilendirme yapmadan kural ihlali yapılmasını beklemek trafik kurallarının konuluş amacına uygun olmadığı gibi araç sürücülerine tuzak kurulması anlamına gelir. Bu durum çağdaş hukuk devleti ilkeleriyle bağdaşmaz ve kabul edilemez. Hayatın olağan akışına aykırı olan bu durum kamu yararından çok kamu zararına neden olur. İdare mahkemesinde yürütmeyi durdurma talepli dava açmayı planlıyoruz. Bu konuda idarenin gerekli çalışmayı yapmasını bekliyoruz." 
-"Belediyeye gelir sağlıyor"
Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı ise sistemin belediyeye gelir sağladığını belirterek, "İlçemizde trafik kurallarına uyulması ve olumsuzlukların önüne geçmek için bu sistemi kurma kararı aldık. Bundan belediye gelir de elde ediyor. Gelirin yüzde 15'i belediyeye, yüzde 15'i sistemi kuran firmaya kalıyor" diye konuştu.










Yorumlar (38)

maltintash 8 Yıl Önce

caydırıcı tedbirin alınması güzel ancak abartmamak lazım. şehrin girişine bir de çıkışına 2 iki adet yapılmış olsa yeterli. arka arkaya 3 flaşör koymanın bir mantığı yok.

Adem c 8 Yıl Önce

Verdiniz eveti alın size demokrasi :)

ali keskin 8 Yıl Önce

Kac can aldı o yol kac tane genç oldu 3 ceza yemişler cokmu acaba ????

gmy 8 Yıl Önce

türkiye deve gibi düzgün bi tarafı yok.

Cu 8 Yıl Önce

Kural neyse uyulsun bıliyormusunuz kaç can gitti o yolda

Mehmet 8 Yıl Önce

i̇lçenin her iki girişinde kocaman uyarı levhaları var herkes dikkat etsin.

Ramazan Karaca 8 Yıl Önce

Her kes kurallara uysun cezada yemesin yerinde bir karar vermis belediye

Ahmet Ertürk 8 Yıl Önce

i̇zmir'den ankara'ya kadar belki böyle bir uygulama yapan tek belediye banaz. bir de paranın %15inin özel şirkete kalması akıl alır bir durum değil. devlet bir kere parasını öder ya da belediye ne kadarsa o sistem kurdurur. şimdi 30 milyon liranın bile yüzde 15'i 4.5 milyon lira ediyor bir aylık gelir bu, bu şirketin bu 3 direği dikip ölçüm yapması kaç paraya malolmuş ki ömür boyu buradan %15 gelir alacaklar?

ADM 8 Yıl Önce

ogün işte olduğum halde ceza kesilmiş, eve gelen ceza kağıdını görünce hayret ettim. birinin buna dur demesi lazım. tabiki mahkemeye başvurdum.

banazlı 8 Yıl Önce

Banaz bu yola, Vali Beyin korumaya çalıştığı bu dikkatsiz sürücülere kaç kurban verdi, ne canlar yandı, ne ocaklar söndü. Bu yol Banaz nüfusunu kırdı geçirdi. Bırakın, herkes cezasını ödesin, caydırıcı olsun. Vali Bey, siz hiç o yolda, karşıdan karşıya gectiniz, ya da geçerken kamyon altında kalmış bir yayan halini gördünüz mü.

İLHAN 8 Yıl Önce

si̇stemi̇ kuran fi̇rmaya bak sen hele. 40 günde 4,5 mi̇lyon tl geli̇r elde etmi̇ş. devlet gi̇bi̇ harç ve cezalardan pay aliyor.

Mustafa küçük 8 Yıl Önce

İsin kolayini seçmiş belediye oraya madem alt dalma yapsaydiya insanlar engelli 400 mt yarisi gibi durup kalkmasin radar koyunca ilçenin trafik sorunu çözüldü mu yazik insanlara kendi memleketinde gavur eziyeti

mustafa ulu 8 Yıl Önce

Ya tamamda yapılan uygulama saçma sen hiç üst üste üç ceza yedinmi ve bunu özel şirket kesiyor. Sizin duygularınıza oynayıp uygulamayı adil gösteriyorlar

Ilhan komur 8 Yıl Önce

Senin galiba o firmayla bir baglalantin var firma 3 direk dikip 43 gunde bir servet kazanmis o zaman bizde yoldahiz yapanlarin cezasini kendimiz keselim devlete lafimiz yok kimki o firma belediyenin yandasidir kesin o firmayi arastirsinlar belediye kendi dikememismi 3 direk bukafarmi fakir banaz belediyesi

kasırga 8 Yıl Önce

O paraları ne şartlarda kazanıyor uz başkalarına rant sağlansın diyemi verelim çoluk çocuğumuzun kakkı nı

ömer atmaca 8 Yıl Önce

oha oha oha oha oha oha...

Levent e 8 Yıl Önce

Köprülü kavşak yapılsın.. Yada banaz ın etrafını dolaşsın otoban.. Yada banazı ordan kaldırın kardeşim şehirler arası yolda 70 km hız mı var arkadaş.. İhmalkar yöneticiler birde kalkmış 80 le giden Adama ceza kesiyorlar. Vurguncu fırsatçı belediye !

Adamin Biri 8 Yıl Önce

Oto yola alt gecit yapin. Sehirler arasi yolda 70 km hiz siniri mi olur. Ben banazi gormek istemiyorum. Izmire gidecegim. Ve oyo yol hiz siniri 110km. Kahve onunde sigara icip benim arabamda benim ailemin gozunun icine bakmayin kardesim.

u.n.sen 8 Yıl Önce

Belediye önce battı cikti yapmayi ogrensin o yolun üstünü otopark gibi kullanimini engellesin

hakan hakan 8 Yıl Önce

adam 43 günde 32 milyon ceza kesmiş. bu cezanın % 15 i sistemi kuran şirkete. yani şirket bu sistemden dolayı 4.8 milyon tl gelir elde etmiş. belediye başkanını ve şirket sahibini kutlamak lazım oraya bacasız bir fabrika kurmuşlar..

özhan ongurlar 8 Yıl Önce

belediye trafiği denetlemek kazları önlemek değil cebini doldurmayı amaçlamış yazıklarolsun

Ümit 8 Yıl Önce

O yolda uyarı levhası yok ve madem o yolda binlerce can gitti neden alt geçit yada üst geçit yapılmadı bu zamana kadar? Şoför lerin suçu ne? Bariz belli resmen rant kurulmuş. Sanada ceza 3 gelsinde bakalım böyle konuşabilecekmisin? Ben aslen uşaklıyım senede 4-5 defa gelir giderim ilk defa böyle saçma bir şey gördüm

Sebahattin balcan 8 Yıl Önce

Her kaza is kazası olan is yerine ne ceza kesmiş o belediye başkanı teşekkürler

vatandaşşşş 8 Yıl Önce

belediye başkanı ışıkları kuran firmayla ortak çalışıyor galiba ,gelirin yüzde 15 inin kuran firmaya gitmesinin başka bir izahı yok yoksa neden kuran firmaya pay versinki , ver parasını kurdur belediyenin payını yüzde 30 yap

Afyonlu 8 Yıl Önce

Adaletinize ... ...

mustafa ayas 8 Yıl Önce

banaz belediye başkanı zafer arpacı ise sistemin belediyeye gelir sağladığını belirterek, "i̇lçemizde trafik kurallarına uyulması ve olumsuzlukların önüne geçmek için bu sistemi kurma kararı aldık. bundan belediye gelir de elde ediyor. gelirin yüzde 15'i belediyeye, yüzde 15'i sistemi kuran firmaya kalıyor" diye konuştu. ne güzel memleketim benim.benden de belediye ye ve firmaya destek gitti.firma neden devamlı para kazanır onuda anlamadık ya neyse

Faik TORUN 8 Yıl Önce

sırf ceza kesmek için plan yapan, cihaz yerleştiren, bile bile ceza yazan, ceza yazılması için teşvik eden, 2 km önce 120 olan hız sınırını (duble yol olduğu halde) birde bire 50 ye düşüren ve bunu destekleyenleri Allah kahretsin bu kesilen cezalar karşılığında Allah çoluğundan çocuğunda kat be kat çıkarsın

N.AYKAÇ 8 Yıl Önce

Tebrik ederim banaz belediye baskanını,hic bişey yapmazsan tuvalet yap,mantıgı

Fethıllah durhan 8 Yıl Önce

Aynen ilhan kardeşim sana katılıyorum firma ve belediye işi pişirmişler paralrı oturdukları yerden götürüyolar milleti düşünen falan yok madem düşünüyodunuz üst geçit yapın gelen transit geçsin

Mustafa banazli 8 Yıl Önce

Malesef en son cok genc yasta bir banazli bir kardesimiz bu yolda tir soforunun ışık ihlali sonucu oldu ve bu cezalar az bile ve hatta sanayinin orayada bir tane yapilsa iyi olur bu sistemden yetkililer sanayinin orayada gerek sanayi yolu islek ve dikkat gerektiren bir yol ve sayin belediye baskanimiz zafer arpaci baskanimizin bu konuyla bir calisma yapmasini rica ederim saygilar

Hakan 8 Yıl Önce

Bu düpedüz belediyenin çakallığı

hasan 8 Yıl Önce

sistemi kuramayan banaz belediyesi ve devlete ne demeli? günlük 100.000 lira kazanan şirket kimdir (6 direk ve kamerayla ) bu kadar basit para kazanılırmı 300 işçi calıştıran büyük fabrikaların bile böyle kazancı yoktur

Musti 8 Yıl Önce

Saçmalık şehir içi 50 yazmıyor bile gelenin gideni foto şunu çekiyor gece gündüz demeden parayi koycak yer bulamaz Banaz o zaman Türkiye de yok böyle bir yer yılın ilçesi bence banaz

Aa 8 Yıl Önce

Geceleri aktif haldemi bunlar bir bilen varmı 1 ay önce flaş patlattı gece ceza hala gelmedi yazılmışmıdır bilen varmı. İzmiri ankaraya bağlayan yolda 70 hız sınırımı olur arkadaş. Hadi 70 hız sınırı var biraz çok tabela koy. O tabelalardan heryerde var ama bitek bu ceza yazıyor görünmüyor bile tabela

Hamdi yilmaz 8 Yıl Önce

Soygunluk bu levha radarin dibine konmuş bizde bu kadar para kazanicaksa bi belediyeye anlasip kurduralim zengin olurum hemen bu konuyu meclise taşıyıp sayın basbakanimiza bildirelim diyorum

Asfasd 8 Yıl Önce

Devlet resmen para kazanduriyom diyor ama para la cozulmez ki yol un ust geçit örnegin yap halk sesini çikmiyorr

Ismaill ismaill 8 Yıl Önce

iizmire giderken banazgiderkeni gormek gibi bir zorunlulugumuz yok banaz ilcesine girmek icin ayri kavsak yapin yada altgecit yapin belediye okadargelir elde ettim diyecegine bu dediklerimi yapsin sehirlerarasi yolda 90-100 ile gitmeyeceksek kacla gidicez banazin icine de isterseniz 50 kmhiz limiti koyun limiti gecene yayazin cezasini

Turhan Kara Almanya/ Münih 8 Yıl Önce

bu sene bende ayni radara yakalandim ama bende saridan kirmiziya gecerken cekdi yani kirmizi yandi ben gecdim acaba ceza gelirmi diye düsünüyom burdan banaza ve ayvacik köyüne selamlar

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.