Uşak TV

BANAZ ESNAF ODASI GENEL SEKRETERİ YÜZLERCE ESNAFDAN PARA TOPLAYIP SIRRA KADEM BASTI

Güncel

Banaz Esnaf Odası Genel Sekreterinin yüzlerce kişiyi mağdur etmesini konuşuyor. Basit Usul vergi mükelleflerinin defterlerini tutan Genel Sekreterin 2 Milyon Tl den fazla para toplayarak esnafları mağdur edip kaçtığı konuşuluyor

. Dolandırıldıklarını idda eden 70 civarında esnaf Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Günlerdir Banaz dan Esnaf Odasından şikayetler alıyorduk. Esnaf Odası Genel Sekreteri Hasan Koca’nın vatandaşlardan para topladığı sigorta primlerini yatıracağım diyrek para aldığı ancak yatırmadığı, defterini tuttuğu kişilerin haberi olmadan sigortalı işçi çalıştırdığı gibi bir çok şikayetler alıyorduk. Uşak.tv olarak olayı araştırdığımızda dehşet verici sonuçlar ulaştık.

Şimdi ilk önce bir esnaf odasının bu olaya nasıl adının karıştığından başlayalım. İlçelerde Basit usul vergiye tabi esnafların defterlerini esnaf odası tutuyormuş. Beyannamelerini sigortalarını gerekli mali işlerini onlar takip ediyormuş. Olabilir odalar esnaflara yardımcı olmak için böyle bir şey yapabilirler.

Banaz Esnaf Odasının Genel Sekreteri Hasan Koca da esnafların işlerini takip etmiş. Yatıracağım diyerek Sigorta primlerini almış, girdi çıktıları yapmış. Esnaf Odası Başkanı bayram Sargın olayları bildiği halde nedense ses çıkarmamış. Çünkü o oğlunu yanına işe almaya, Gelinini bankaya iki kızını SGK ya yerleştirmekle meşgulmüş.

Geçtiğimiz günlerde bazı vatandaşlara SGK dan haciz yazısı gelmeye başlayınca olay patlak vermiş. İddialara göre Hasan Koca bazı kişilerden sigortalı göstereceğim diyerek sigorta primi toplamış. Bu kişileri de defterlerini tuttuğu mükelleflerde sigortalı işçi göstermiş. Ancak işyeri sahiplerinin bundan haberi olmamış. Hatta bir kadının üzerine 45 kişi çalışıyor gösterdiği de gelen iddialar arasında. Yanında eleman çalışan işverenlerin sigorta paralarını da yatıracağım diyerek almış ve yatırmamış. Bu şekilde 10 Bin liradan 100 Bin liraya kadar para aldığı ve primlerini yatırmadığı vatandaşlar var.

Peki genel Sekreter yüzlerce kişiden para toplarken üstelik bunu esnaf odasında yaparken esnaf odasının adını kullanarak yağarken Başkan Bayram Sargın ne yapıyordu neden müdahale etmedi. Bazı esnaflar Bayram Sargın’ı da suçluyor.

Bayram Sargın neden ses çıkarmadı bilemeyiz ama yüzlerce Esnaf Esnaf odasının Genel sekreteri sayesinde mağdur iken Bayram Sargın’ın o koltukta oturması Banazlıların şanssılzığı. Bazı esnafların Savcılığa Bayram Sargın’ı da şikayet etmek istediği ancak Bayram Sargın’ın bu esnafları beni şikayet ederseniz bana bir şey olaz ama ben sizde dava açarım diyerek tehdit ettiği gelen bilgiler arasında.

PARALARI KDAINLARLA YEDİĞİ VE AKRABALARININ ÜZERİNE AKTARDOĞI İDDİASI

Esnaf Odası genel Sekreteri Hasan Kocanın ortadan kaybolması ile her gün yeni bir mağdur ortaya çıkarken esnaflardan topladığı paraları gece alemlerinde yediği bir kısmını da akrabalarının üzerine mal aldığı iddiaları dile getiriliyor.

Yorumlar (1)

TELAT kaya 5 Yıl Önce

Bayram ustanın umrunda mı kardeşim oğlan bankada kız sskda haktır bu esnaflara adam sarılıp öptümü yılışıyorlar oyları gene alıyor yoksa bu memlekette bayram sargın mesleğinde başarılı biri deyildir yıllardır o koltukta o sülalenin hepsi öyledir ıyi olmuş bence kendileri yatırsalardı primlerini ben on yıl oldum çıkalı aidat borcunuzu yatırmayın beyannameniz yapılmaz paraya geldimi köpeğinizi uyuyamaz herhafta yazı gönderir ben bundan on yıl önce sanayi bakanına şikayet ettim ondan sonra yapıldı isim

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.