Uşak TV

BANAZ'DA KORONAVİRÜS TAŞICIYICISI 1 KİŞİ ÖLDÜ SANAYİ SİTESİ 1 HAFTA SÜRE İLE KAPATILDI

Güncel

Banaz’da rahatsızlanan ve geçtiğimiz hafta Uşak Eğitim ve araştırma hastanesinde tedavi alınan ve dün yaşamını yitiren şahsın koronavirüs taşıcıyısı olduğu ortaya çıktı. Banaz sanayi Esnaflarından Mehmet Ali Yılmaz’ın anne ve babası geçtiğimiz hafta rahatsızlandı. Kronik hastalıkları da olduğu belirtilen çift önce Aile hekiminde gittiler sonra da Uşak Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi altına alındılar. Ancak Umre ve yurtdışı giriş çıkışı olmayan çifte Korona testi uygulanmadı. Refik Yılmaz dün yaşamını yitirdi. Bunun üzerine korona testi yapıldı ve sonuç bugün belli oldu, test pozitif çıktı. Haberin Banaz da duyulması üzerine büyük bir panik yaşandı. Refik Yılmaz’a bakan doktor, sağlık personeli ailesi ve onunla temas kuran herkes büyük bir panik yaşamaya başladı. Bu sırada sanayide esnaf olan Mehmet Ali Yılmaz’ın da virüs kapmış olabileceği ve sanayide bir çok kişiyle temasta bulunması sanayi esnafını da endişelendirmeye başladı. Bir çok esnaf tedirgin olarak kaymakam ve belediye başkanını aradı. Bunun üzerine toplanan sanayi sitesi kooperatifi kaymakam ve belediye başkanının da olurunu alarak karar alarak bir hafta süre ile dükkanları kapatma kararı aldılar.

Refik Yılmaz’ın cenazesi geniş tedbirler alınarak defin edilirken çiftin yaşadığı sokak da karantinaya alındı. Refik Yılmaz’a ilk bakan aile hekimi, sağlık personeli de karantinaya alındı. Refik Yılmaz’ın virüsü umreden dönen bir aileyi ziyaretinde kapmasından şüpheleniliyor. Banaz da şimdi Refik Yılmaz’ın kimlerle temas kurduğu araştırılıyor ve Korona virüsün başka kişilere bulaşıp bulaşmadığı belirlenmeye çalışılıyor.

HABER YAYILINC UŞAK İSMEYPAŞA CADDESİ BOŞALDI

Korona virüsünü ciddi almayan ve tüm uyarılara rağmen caddeyi dolduran Uşaklılar Banaz’da ki ölüm haberini duyurmamızdan sonra adete evlerine koştular ve cadde birden boşaldı. Açık olan bir çok dükkanda tamamen kapattı.

UŞAK’TA KAÇ HASTA VAR?

Uşak’ta kaç koronavirüs taşıyıcı hasta olduğu konusunda resmi makamlardan bir açıklama yapılmıyor. Ancak bziim elde ettiğimiz bilgilere Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 7 özel bir hastane dede bir pozitif hasta var ve karantinada tutuluyorlar tedavileri devam ediyor. Bu arada bu hastalarla temas eden kişiler ve yakınları da karantinaya alınıp test yapıldıktan sonra testleri negatif çıkarsa taburcu ediliyorlar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.