Uşak TV

BANAZ'DA 1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KÖY DE 4 KİŞİ DE DAHA VİRÜS ÇIKTI KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Güncel

Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Gürlek köyü korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.  

Gürlek köyünde geçtiğimiz günlerde yaşlı bir kadında Koronavirüse raslanmış ve yaşlı kadın yaşamını yitirmişti. Almanya'dan gelen 80 yaşında bir vatandaş ta yaşamını yitirdi. Yaşlı vatandaşın Koronavirüsünden mi yoksa başka hastalıkdan mı öldüğü yapılacak otopsiden sonra belli olacak. Bu arada köyde virüse kişin yakalandığı konuşuluyor ve bu kişiler karantina altında tedavileri devam ediyor. 
Banaz Kaymakamlığının sosyal medya adresinden yapılan duyuruda, Gürlek köyünde İlçe Hıfzıssıha Kurulu tarafından alınan karar gereğince dünden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına geçildiği ve köye giriş çıkışların kapatıldığı kaydedildi.
Banaz Kaymakamlığından yapılan açıklamada: "Banaz Gürlek köyümüz, görülen covid-19 vakaları sebebiyle, Banaz Kaymakamlığı İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı ile 01.04.2020 günü saat 06:00'dan itibaren karantina altına alınmış olup, köye giriş ve çıkışlar, jandarma ekipleri tarafından kontrol altına alınmıştır. Karantina süresi, hastalığın köydeki seyrine göre ilerleyen günlerde değerlendirilecektir.
Sadece Gürlek köyümüzde değil, tüm köylerimiz ve Banaz ilçe merkezimizde, vatandaşlarımızın, covid-19 salgınına karşı, AZAMİ ÖLÇÜDE tedbirli olması, sosyal mesafeye dikkat etmesi ve mecbur olmadıkça evde kalma kuralına itinayla riayet etmeleri rica olunur. Uymayanlar hakkında, 3150 TL para cezası uygulanacaktır.
SİZLER İÇİN ÇALIŞAN JANDARMA VE SAĞLIK EKİPLERİNE KOLAYLIK GÖSTERMENİZ VE TALİMATLARA UYMANIZ, HEPİMİZİN GÜVENLİĞİ İÇİNDİR. Hiç bir afet, tedbirden daha büyük değildir, tüm Banaz olarak hep beraber, bunu da atlatacağız" denildi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.