Uşak TV

BAKAN MÜZELER KOMPLEKSİ YAPILACAK GAR’I GEZDİ

Güncel

BAKAN MÜZELER KOMPLEKSİ YAPILACAK GAR’I GEZDİ

Uşak Garında yapılacak olan Müzeler Kompleksinin yerini incelemek için Uşak’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY yerin müzeler kompleksi için uıygun olduğunu söyledi. Beraberinde Vali Özdemir ÇAKACAK, Milletvekili Nuri USLU, Belediye Başkan Vekili Mustafa GÜNDÜZ, Emniyet Müdürü Cafer ŞAHİN, Ak Parti İl Başkanı Hilmi ALPER, İl Kültür ve Turizm Müdür Şerif ARITÜRK, Defterdar Abdullah KIRIM, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan UZUN ve kalabalık bir heyet ile müze alanını gezen GÜNAY mekanın oldukça uygun olduğunu söyledi. Yetkililerden Tren istasyonu hakkında bilgi alan Uşak Garı’nda yapımı planlanan Müzeler Kompleksi Projesi’nin çok ilgi çekici olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GüNAY ’’Uşak Garı şehir merkezine ve şehirler arası yola yakın bir noktada. Benim tereddüt’üm buraya yapılacak olan kültür merkezinin şehrin ulaşımına uzak olup olmadığıydı. Yaptığım inceleme sonrası içimde bir tereddüt kalmadı. Proje üzerinde bazı çalışmalarımız olacak. Garın içersinde ilgi çekici ve tarihi dokuyu koruyan sanayi arkeolojisini izleme imkanını bize veren modern ve mimari çağdaş ve düzgün bir kültür merkezi oluşturabiliriz. Uşak Anadolu’nun ortasında her açıdan önemli bir şehir. İlgi çekici yeni düzenlemeler gerekiyor. Tarihi Uşak Garı’nda da bir kültür merkezi yapılırsa İzmir ve Ankara’dan çok sayıda insanın Uşak’a geleceğini düşünüyorum. İç turizm canlanırsa dış turizm canlanır. Bölgede iç turizm yoksa ve önce bizim insanımız merak etmezse yabancılarda dışarıdan gelip merak etmiyor. İç turizm açısından Uşak’ı ilgi çekici hale getirebilirsek, Uşak dünyaya açılır. Uşak’ta da bu konularda önemli bir potansiyel var. Önemli olan potansiyeli ortaya çıkaracak olan yeni mekanların düzenlemelerini yapmak’ dedi

KARUN HAZİNELERİNİN BAKIMI UŞAK’TA YAPILACAK HAZİNELER UŞAK’TA SERGİLENECEK

Bir soru Üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY Ünlü Karun Hazinelerinin bakımın Uşak’ta yapılacağını ve Uşak’ta sergilenmeye devam edeceğini Anakara’ya götürülmesin söz konusu olmadığını söyledi.

Banaz ilçesinde bulunan Hamamboğazı Termal Tesisleri’nin yatırımcı beklediğini ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, termale yatırım yapacak güçlü girişimcilere bakanlık olarak her türlü yardıma hazır olduklarını duyurdu. Bakan Günay, şunları söyledi:

HAMAMBOĞAZINA DESTEK OLACAĞIZ

Ertuğrul Günay: ’’Hamamboğazı Termali doğa ve yeşilin içinde çok özel bir termal. Termal için bu yıl bakanlık olarak bir ilan yaptık ve ihaleye çıktık. Ancak termal bölgelere yeteri kadar bir başvuru olmadı. Bakanlık olarak termal yatırımcılarına elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hamamboğazı orman içinde çok güzel bir termal ve bu tip yerlere yatırım yapacaklara orman alanında tahsis edilen alanın 3 katı oranında ağaçlandırma ve 3 yıllık bakım ücretini şart olarak koymuştuk. Bunun şartnamede peşin gözükmesinden dolayı yatırımcılar termal konusunda biraz çekingen davranıyor. Bu konuyu bir şekilde aşmamız gerekiyor. Ben Hamamboğazı’na da çok yakın gelecekte yatırımcı bulacağımıza inanıyorum. Hamamboğazı’na girişken ve güçlü bir yatırımcı bulmayı ümit ediyorum. Bölgeye gelecek güçlü yatırımcılara bakanlık olarak yardımcı olmaya hazırız.’ Dedi.

 

Tarihi tren ile Hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Günay’a İstasyon Polis Karakolunda çay ikram edildi. Banaz Yörükler Derneği Başkanı çeşitli hediyeler ve 30 Mayıs’ta yapılacak olan Yörük Şenliği için davetiye verdi.

 

BAKAN GÜNAY ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNİ BEĞENMEDİ

 Atatürk Kültür Merkezini’de gezen Bakan Günay binaının dış görünüşünü beğenmedi. Bina özünde bulunan kaldırım taşlarının hoş görünmediğini belirten Bakan GÜNAY binanın iyi değerlendirilmesini sosyal aktivitelere açık olmasını ve buraya bir cafeterya yapılmasını söyledi.

 ATATÜRK KÜLTÜR PARKINDA ÇAY İKRAMI 

Belediye Başkan vekili Mustafa GÜNDÜZ Bakan Ertuğrul Günay ve beraberindekilere Atatürk Kültür Parkında çay ikramında bulundu. Parkta vatandaşlarla sohbet eden ve çocukları seven Ertuğrul GÜNAY bir soru üzerine CHP de kim genel başkan olursa olsun bizim için fark etmez dedi.

 

Uşak gezisi sırasında oldukça enerjik görünen Bakan Günay’a protokol üyelreri yetişmekte zorlandılar. Bakan Günay Uşak’taki incelemelerin ardından Afyonkarahisar’a geçti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.