Uşak TV

Bakan Müezzinoğlu: “Almanya Gelişi Güzel Girişleri Almayacaktır”

Güncel

Bakan Müezzinoğlu: “Almanya Gelişi Güzel Girişleri Almayacaktır”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa’ya gitmek için İstanbul ve Edirne’de otogarlarda bekleyen mültecilerle ilgili “Almanya hiç bir zaman ben 1 milyon alıyorum deyip gelişi güzel girişleri almayacaktır. Mutlaka bir planlama yapacaktır” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bulgaristan Sağlık Bakanı Dr. Petar Moskov ve beraberindeki heyeti Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Kampüsü’nde basın toplantısı düzenledi.
“ONLARI KABUL EDEN ÜLKE BULAMAYACAKLAR”
Toplantıda göçmenlerle ilgili Bulgaristan hükümeti adına yapılması gereken çalışmalarla ilgili sorulan bir soruya Bulgaristan Sağlık Bakanı Dr. Petar Moskov , “Bulgaristan ve Türkiye sınırında artmış mülteci sayısı vardır. Aldığımız resmi bilgiye göre günde 300-500 arasında mülteci Bulgaristan’a giriyor. Ne Türkiye ne de Bulgaristan bu insanların kalmak istediği son noktadır. Bulgaristan’ın yaptığı onları 2 tür kampa yerleştirmek, onları kaydetmek. Konunun detaylarına girmeden şunu söylemek istiyorum; Türkiye için, bizim için, AB için mülteci sorunun çıktığı yerde bir önlem alınmazsa, orada hiç bir şey yapılmazsa çok yakın zamanda biz bu sorunla baş edemeyeceğiz. Bu savaştan ve terörden kaçan insanlar için daha da kötü olacak. Onlar hiç bir yere gidemeyecekler. Onları kabul eden ülke bulamayacaklar. Sorunu çıktığı yerden çözmek lazım” dedi.
“ALMANYA HİÇ BİR ZAMAN BEN 1 MİLYON ALIYORUM DEYİP GELİŞİ GÜZEL GİRİŞLERİ ALMAYACAKTIR “
İstanbul’dan Edirne’ye giden mültecilerin sağlığıyla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın bir uygulaması olup olmadığı konusundaki bir soruya Bakan Müezzinoğlu, “Gerek gişeler, gerek otogar, gerekse şehir içinde 3 bölgede her durumdaki acil sağlık hizmeti veya ileri sağlık hizmeti veriliyor. Temel sorun Almanya şu kadar alacakmış psikolojisiyle belirsizliğe doğru sokaklara dökülmeleri onların sorunlarını büyütüyor. Türkiye’nin de göğüslemeye çalıştığı yükü daha da zorlaştırıyor. Bu şekildeki belirsizliğe çok daha duygusal bakarak koşmaları denizlerde ölümleri karada sıkıntı ve felaketleri getiriyor. Mevcut imkanlarını yeni hayallerle zorlaştırmamalarını söylemek isterim. Dışarıda gıda veriliyor, battaniye veriliyor ama neticede sokakta. Almanya hiç bir zaman ben 1 milyon alıyorum deyip gelişi güzel girişleri almayacaktır. Mutlaka bir planlama yapılacaktır. Planlamanın içinde yer almaları doğru olandır” diye konuştu.
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin arka bahçesinde bulunan arazinin nasıl değerlendirileceği ve ağaçların kesilip kesilmeyeceğiyle ilgili sorulan soruya Müezzinoğlu, “Türkiye’de ne hikmetse iş yapmayanlar yapılan işi baltalamak gibi bir sorumluluk üstlenmişler. Bu güçlü vizyonu alan hastaneyi gelecek yüzlü yıllara da güçlü bir vizyonda taşımak lazım. Burası daha modern bir projeyle geleceğe taşınacaktır. Akıl hastalarımızın da insan, belki onların aklı ermeyebilir biz sağlık hizmeti sunuyorsak kendimize duyduğumuz saygı kadar onlara da saygı duyacak, değer vereceğiz. Ağaç kesmek, satmak bu ülkeye 3 kuruşluk katkısı olmayanların katkıları engelleme gayreti olarak görüyoruz. Akıl hastaları AVM’de tedavi oluyorsa onu onları havale ediyorum. Burayı üniversitemizin bu anlamdaki merkez hastanesi yapacağız. Burası bundan sonraki sürede üniversite hastanesi boyutuna taşınacak” yanıtını verdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.