Uşak TV

BAKAN EROĞLU`NUN UŞAK ZİYARETİ

Güncel

BAKAN EROĞLU`NUN UŞAK ZİYARETİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Uşak'a geldi. Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, PKK terör örgütüne karşı sürdürülen silahlı mücadelenin devam edeceğini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, gazetecilerin terör saldırıları ile ilgili soruları üzerine, bölücü örgüte destek veren ülkeler ve istihbarat birimlerinin bulunduğunu iddia etti.

Terör belasının bugün değil 80'li yıllarda ortaya çıktığını anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şunları söyledi: "Bu terör belası sadece onların marifeti değil destekleyen ülkeler var. İstihbarat birimleri var. Türkiye'nin yıldızı parladıkça, Türkiye yükseldikçe bunun önüne geçmeye çalışan iç ve dış düşmanlar terörü destekliyor, ülkemizin yükselmesini engellemeye çalışıyor. Terörü destekleyen bu devletlerin isimlerini vermek doğru değil ama biz hepsini biliyoruz. Destek verenler arasında komşularımız ve AB ülkeleri ve diğer ülkeler var. Bu devletler teröre eğitim veriyor, silah, bomba mayın temin ediyor."

Türkiye olarak bütün bunlarla mücadele ettiklerini anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şöyle konuştu: "Karşımızda sadece terörist olsa destekçileri olmasa bu mücadele çok daha kolay ama destekçiler var. Şunu ifade edeyim ki son saldırıdan hemen sonra kuvvet komutanları bölgeye gitti. Dün sabah şanlı ordumuz 22 taburla 5 noktada hava destekli kara harekatı başlattı.Bunların içinde aslan yiğitler var, bunların çoğu özel kuvvetlere mensup komandolar, 22 tabur beş bölgede temizlik harekatı başlatıldı. Hakkari’deki bu hain saldırının cevabı en sert şekilde verilecek. Bunun cevabı çok ağır olacak ve herkes sonuçlarını görecek. Bu saldırılar terör örgütünün son çırpınışlarıdır."

BİRLİK İÇİNDE OLALIM

Kürt vatandaşlarının en büyük düşmanının PKK terör örgütü olduğunu ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu PKK bizim Kürt vatandaşlarımızın en büyük düşmanıdır. Biz asırlardan beri millet olarak bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz, kız alıp veriyoruz, aramızda ayrı gayrı yok. Şehitlerimiz bu topraklarda koyun koyuna yatıyor. Beraberce Kurtuluş mücadelesi verdik. Bence biz millet olarak metanetimizi bozmadan dimdik ayakta durmalıyız. Bu coğrafya stratejik bir coğrafya. Bu coğrafyada ayakta kalmak için güçlü olmak zorundasınız. Bu bölgede birlik beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz. Biz birlik beraberlik içinde olduğumuzda bizi kimse yıkamaz. Terörle mücadele her alanda etkin bir şekilde devam edecek. Şanlı bayrağımız sonsuza dek bu topraklarda dalgalanacak, bu ezanlar minarelerden sonsuza kadar okunmaya devam edecek."

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Valilik ziyaretinin ardından Öz Merkez'deki İl Genel Meclisi toplantı salonunda bakanlığını ilgilendiren konularda il koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Basına kapalı yapılan toplantıda Uşak'taki yatırımlar ele alındı. Toplantıya Vali Özdemir Çakacak ile kentin diğer yöneticileri de katıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.